Aratás, zene és fény

2022.08.18. 20:00

Az államalapításon túl – íme a 7+1 nem augusztus 20-i megyei program a hétvégére

Ezen a hétvégén a legtöbb településen nemzeti ünnepünk köré rendeződik a programkínálat. Lesz azonban más is! Mutatjuk, milyen események lesznek még Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

1. A bor és a zene kapja a főszerepet Oroszlányban

Augusztus 19-én, pénteken délután kezdődik és augusztus 21-én, vasárnap este zárul a IV. Oroszlányi Borfesztivál a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében. Azon túl, hogy a szabadtéri színpad előtti téren hat neves borászat mintegy ötvenféle nemes nedűvel kínálja majd a kilátogató vendégeket, a szervezők a zenei programról is gondoskodtak. Augusztus 19-én, pénteken 17 órakor Coffee City koncert lesz, majd a Cirill Táncstúdió növendékei, az Arcidra zenekar, a Vaga Banda, végül pedig az Aurevoir lép színpadra.

Augusztus 20-án, szombaton a Zabszalma együttes kezd, később zenél a Molnár Dixieland Band, akikat zsonglőrprodukció követ, majd Szabó Balázs Bandája zárja a napot. Vasárnap, augusztus 21-én a Bad day, az  AB/CD és az Érzés zenekar koncertezik.

2. Bábolnán az arborétum zenél

Különleges és ingyenes programra várják az érdeklődőket augusztus 19-én, pénteken este a Bábolnai Arborétumba. A Zenélő Arborétum 17 órakor kezdődik és 20 óráig tart. Lesznek élőzenei előadások akusztikus gitárral, énekkel, fuvolával és handpannel, kézműves vásár, jóga, hangfürdő és meditáció, és Kiss László nemzetközi és hazai bűvészbajnok varázsolja el a közönséget.

3. Folytatódnak a Nyáresti vetítések Tatabányán

Augusztus 19-én, pénteken 20.30-tól újra szabadtéri mozira hívja a filmrajongókat a Vértes Agorája. A közönség ezúttal a Szerelmes nehézfiúk című 2022-es francia-belga drámát láthatják eredeti nyelven, magyar felirattal.

A vetítés az épületen kívül, a falra történik. Aki teheti, vigyen magával párnát. Ha az időjárás a kitűzött időpontban mostoha lenne, a programot az Agora fogadja be majd.

4. Filmvetítés lesz Esztergomban is

A Szentgyörgymezői Olvasókör ingyenes eseményén augusztus 21-én, vasárnap a Csokoládé című angol-amerikai romantikus vígjátékot vetítik. A film egy vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. A filmet, akárcsak a sorozat többi darabját, Hegedűs Roberta, média szakos pedagógus ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

5. Első fesztiválját rendezi meg a V. I. A.

A Vörös István hagyományőrző, Kulturális és Sport Alapítvány és Molnár Csaba közös szervezésében debütál augusztus 19-én, pénteken a Petőfi udvarban, a volt „Sárgatömb” helyén, az 1. V.I. A. Fesztivál. Az eseményen fellép a Roma Jilo, Gino, Csík Laci, Andris és Szabrina, valamint a Kale Lulugyi.

6. Eszem-iszom, dínom-dánom lesz Dadon

Augusztus 20-án, szombaton 16 órától rendezik Dadon az első Arató Fesztivált. A település főutcáján már délutántól remek ingyenes programok várják a gyermekeket és felnőtteket. A sort 17 órakor az új kenyér megáldása és mazsorett show nyitja, 19 órától Lagzi Lajcsi, 22 órától Tűztáncosok, 22.10-től DJ Sinkovics gondoskodik a hangulatról, de lesz kézműves kirakodóvásár, gyermek lánchinta és óriás hinta, mulatós sátor cigányzenekarral, hüllőfotózás is.

Arató Fesztivál Dad
Forrás: Arató Fesztivál, Dad

Ünnepi fénybe öltözik az Angolkert 

Színes, zenére koreografált fényjátékra hívják az érdeklődőket Tatán, augusztus 21-én, vasárnap 21 órától. A Ragyogj! perceiben a Pink Floyd dallamaira öltözik ünnepi fénybe az Angolkert egy része, a horgásztanya előtti kis csónakos sziget és a part is egy rövid szakaszon.

A szervező Csurgó-kút Egyesület arra kéri a résztvevőket, hogy a Cseke-tó nyugati partján foglaljanak helyet, nagyjából az Év Fája-jelölt Platán-híd közelében, az élmény ugyanis onnan lesz a legszebb és legnagyobb. Mint írják, aki le akar heveredni vagy ülni a parton, vigyen magával plédet, sámlit vagy amit arra  alkalmasnak talál.

A helyszínen 20.30-tól rövid beszélgetést tartanak a hőn szeretett platánról és az Angolkert jövőjéről. Az esemény goromba időjárás esetén elmarad.

+1 A Holt-Vágnál mutatják meg, mit tudnak a legerősebbek

A város legjei mérik össze erejüket és szállnak harcba a Komárom legerősebb embere és Komárom legerősebb párosa 2022 címekért a Strongman Komarno szervezésében augusztus 20-án, szombaton a Holt-Vágon 16 órától. A versenyszámok: kőgolyó, óriásegykezes nyomás, oszlop borítás, autóholthúzás és koffercipelés lesznek, és akik mindezekben megmérettetnek: Pálfi Laci–Horváth Tamás, Pintér Péter–Stanislav Močkor, Nagy Štefan–Pintér Balazs, Ferenczy Miklós–Kontás Csaba, Kovács Ferenc–Mészáros Dávid, valamint Szeifert Ramon–Viktor Duriš Suchý.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában