Hiány és leépítés

2022.09.29. 07:36

Haveri cégnek ad zsíros megbízást Márki-Zay Péter

Miközben létszámleépítésekkel spórolnának meg százmillió forintot Hódmezővásárhelyen, Márki-Zay Péter polgármester a saját tanácsadójának ad 257 millió forintos megbízást a városháza felújítására – írja a Magyar Nemzet.

Hivatali dolgozókat küldhetnek el

Forrás: Délmagyarország

Meglehetősen szomorú képet festett Hódmezővásárhely jövőbeni pénzügyi helyzetéről a város közgyűlésének legutolsó ülésén Márki-Zay Péter polgármester – erről írt a Promenad24.hu. 

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy a megemelkedett rezsiszámlák miatt 2023-ra 2,3 mil­liárd forint többletköltséggel számolnak, ­emiatt bezárások és leépítések jöhetnek az önkormányzati cégeknél, intézményeknél. 

Márki-Zay azzal igyekezett nyugtatni a kedélyeket, hogy a vezetőség folyamatosan dolgozik a legoptimálisabb megoldásokon. A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy az elbocsátásokkal és a többi takarékossági lépéssel – így például intézménybezárással és a strand bizonyos medencéinek leengedésével – körülbelül százmillió forintot tudnak majd spórolni, arról viszont egyelőre nincs elképzelésük, hogy a maradék 2,2 milliár­dos hiányt hogyan tüntetik el.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában