Vádemelés

2022.09.29. 09:30

Videón, ahogy a hazafelé induló kamionos két gyalogost gázolt el Oroszlányban

Fékezés nélkül, hátulról ütötte el a két nőt autójával kikanyarodó sofőr.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy oroszlányi telephely parkolójából történő kikanyarodás közben elütött két gyalogost.

A vádirat szerint a féfi 2020. január 27-én este 10 órakor sötétben és hóesésben személygépkocsival kanyarodott ki a munkáltatója oroszlányi telephelyének parkolójából. A telephelyről ugyanekkor gyalogosan indult el két nő, akiket a sofőr a kanyarodást követően nem észlelt és fékezés nélkül hátulról nekik ütközött.

A baleset következtében az egyik nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést, míg a másik nő maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki vele szemben, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!