Késelés

2022.09.29. 14:40

Drog miatt szúrhatta szemen haragosát az őrjöngő férfi Tatabányán

A helyiek szerint rendszeresen fogyasztott kábítószert és többször is elvitték már a mentők azt a férfit, aki késsel szemen szúrta haragosát Tatabányán.

Kemma,hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Egy fiatal lány a Tények riportjában arról beszélt, hogy a brutális támadás valamilyen drogügy miatt történt. A környéken élők félnek az agresszív férfitól, akit sokszor látni a tatabányai lakótelepen. Mint arról korábban beszámoltunk a vádirat szerint az elkövető  2021. december 29-én Tatabányán észrevette a vele szemben érkező haragosát, ezért a kezében tartott két doboz sört a földre tette, és késsel rátámadt. A történteket egy közeli térfigyelő kamera rögzítette.

Először dulakodni kezdtek, majd a férfi a sértett szemhéját szúrta meg a késsel, miközben megöléssel fenyegette. A szúrás közben a kés pengéje letörött annak nyeléről. A megszúrt férfi így is nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Azonban tette alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is. A férfinak nem ez volt az első erőszakos ügye: alig egy hónappal korábban, 2021. november 15-én Tatabányán barátnője egyik ismerősére támadt.

Meglátta a barátnőjét egy másik férfival sétálni, ezért oda ment hozzájuk, szitkozódott, fenyegetőzött, majd a nőt a hajánál fogta és felpofozta 

− mondta Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

A jelenlévő férfi a nő védelmére kelt szóban, mire az elkövető fenyegetések és szidalmazások után a férfit ököllel ütötte meg az arcán. A sértett emiatt a földre került, az elkövető ekkor többször belerúgott, majd közölte, hogy csak akkor áll le, ha a sértett tőle bocsánatot kér. A férfinak a bántalmazás miatt darabosra tört az arccsontja.

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésén, halmozott büntetésként, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a támadót 

− árulta el a szóvivő. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!