Jótékonyság

2023.01.29. 07:24

Sokan húztak korcsolyát az SMA-s fiúkért Tatabányán (fotók)

Bazsó Ádám és felesége, Beáta, izomsorvadástól szenvedő gyermekeket nevel, Bercit és Danit. A tatabányai műjégpályán jótékonysági estet szerveztek számukra szombaton, a belépők árát a fiúk gyógykezelésére ajánlották fel.

W. Zs.

A jégpályán találkozhattunk a Bazsó családdal is

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

Természetesen az egész család jelen volt a helyszínen, a rendezvény ideje alatt készségesen válaszoltak az összes médiaérdeklődésre, köztük lapunk kérdéseire is.

– Néhány évvel ezelőtt elkezdtek szedni egy gyógyszert, ami bevált. Ugyan államilag finanszírozott, viszont csak megfelelő rehabilitáció mellett tud teljes mértékben beépülni a szervezetbe. Ez azt jelenti, hogy hetente öt alkalommal tornázniuk kell a fiúknak, illetve szükség van egy sokkal intenzívebb tréningre is az izomépítés miatt. A rehabilitáció a két SMA-s fiúnak egy hétre 200 ezer forint – ezt Beátától, az édesanyától tudtuk meg, mint ahogyan azt is, hogy ez a kiadás a kezelés gyakoriságától függően éves szinten körülbelül 1 millió 200 ezer forint.

A szervezők közül Németh Krisztina Máriát, a jégpálya vezetőjét értük utol, aki a szervezés hátteréről mesélt. Elmondta, hogy a családdal nagyon jó kapcsolatot ápol egy ideje és az ismeretség nem újkeletű. Az édesapa a tatabányai jégkorongosok, a Polipok egyik játékosa, és a jégpályán edz minden héten. Miként megtudtuk azt is, hogy korábban már terveztek hasonló rendezvényt a Bazsó családnak, ám a pandémia keresztülhúzta a vezetőség számításait.

Visszatérve a hétvégi rendezvényhez: sikerült olyan lemezlovasokat felkérni, akik a szombati est folyamán bebizonyították a közönségnek, nem véletlenül a műfaj sztárjai. A keverőpult mögött Sterbinszkyt és lányát, Myneát köszönthette a közönség, valamint Willcox is fokozta a hangulatot.

A jégpálya történetében nem először fordul elő jótékonykodás, korábban egy másik beteg kisfiúnak, Ábrisnak is gyűjtöttek a gyógykezelésekre. A további tervek sem mások, hiszen a vezetőség jól tudja: jót tenni mindig jó. Ez alkalommal mintegy 650 ezer forint gyűlt össze a belépők árából. Végül hatalmas köszönettel hálálta meg a Bazsó család a segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában