OMSZ

2023.01.30. 15:37

Kiadták a citromsárga figyelmeztetést: 70 kilométer/órás szelet hoz a hidegfront

Szélviharral kell számolnunk kedden, ami miatt már ki is adták az első fokú figyelmeztetést vármegyénkre.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Nem hoz túl barátságos időt számunkra a kedd. Hétfő este egy hidegfront érkezik térségünkbe, amely erős szelet hoz magával. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden a napsütés mellett felhőátvonulások lesznek egy-egy futó záporral, hózáporral. Nagy területen lehet viharos az északnyugati szél.

A várható viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az első fokú, citromsárga figyelmeztetést Komárom-Esztergom vármegyére. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Viharos szelet hoz a kedd
Forrás: met.hu

A hétfő este érkező hidegfront hatására a Kisalföldön, majd később a Dunántúli-középhegység magasabb térszínein az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések várhatóan 70 kilométer/óra körül alakulnak. Kedden napközben a Dunántúl északi felén az északnyugati szelet nagy területen kísérhetik 70 kilométer/óra körüli, a Dunántúli-középhegység magasabb részein 80 kilométer/órát elérő széllökések. Késő délutántól fokozatosan veszít erejéből a szél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!