Szélkárok

2023.02.04. 11:58

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Bánhidán, áram és fűtés nélkül maradtak a lakók

A Skanzen mögött található egyik távvezeték sérült meg a szél miatt. Van, ahol reggel óta nincs áram, fagyoskodnak a tatabányai városrészben élők.

Kemma.hu

Forrás: e.on

Információink szerint Tatabánya Bánhida városrészének jelentős részében áramkimaradás van február 4., szombat reggel 7 óra óta. A bánhidai családi házak többségében gázkazánok biztosítják a fűtést. 

Ahol jelenleg szünetel az áramellátás, ott melegvíz sincs, akár villanybojler, akár kazán állítaná azt elő, így sok bánhidai fűteni sem tud. Van ház, ahol 19 fok alá esett a hőmérséklet.

Az áramkimaradást a Skanzen mögött található leszakadt nagyfeszültségű vezeték okozza. A szolgáltató tájékoztatása szerint szakembereik már dolgoznak a hiba elhárításán.

Komárom-Esztergom vármegyében reggel óta harmadfokú, piros riasztás van érvényben a szél miatt. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 110 kilométer/órát.

A katasztrófavédők azt kérik, aki teheti, maradjon otthona biztonságában. Az extrém erős szél ugyanis egészséges, nagy fákat csavarhat ki az elmúlt időszak esőzéseiben jelentősen felázott talajból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában