Viharkárok

2023.02.05. 11:08

Fotókon a szombati orkán pusztítása: épületre és távvezetékre is dőlt fa

Letört ágak, kidőlt fák és leszakadt távvezetékek adtak munkát a katasztrófavédőknek hétvégén.

Goletz-Deák Viktória

A kép csak illusztráció

Forrás: OVTV/Oroszlány Öte

Harmadfokú, piros meteorológiai riasztás volt érvényben az ország több vármegyéjében, köztük Komárom-Esztergomban is szombaton. A legerősebb széllökések elérték a 110 kilométer/órát is. 

A Volánbusz rendkívüli hírben közölte szombaton a közösségi oldalán, hogy a 8208-as számú úton, Bársonyos településen egy fa dőlt az úttestre. A járatok csak kerülőúton tudtak eljutni a településre.

De Tatabányán is sok munkát adott az időjárás: Bánhidán hosszú órákig volt áramszünet, mivel a Skanzen mögött megsérült egy távvezeték a szél miatt, de a hegyoldalban is többen jelezték, hogy nem volt áramuk. Fa dőlt az 1-es főútra és az M1-es autópálya egyik lehajtójára is. Nem járt a vonat Tatabánya és Oroszlány között még szombat délután sem. Az S12-esek csak a Déli pályaudvar és Tatabánya között jártak.

Szárligetnél, az 1-es főút 44-es és 54-ös kilométerszelvénye között egy 10 méter magas fa dőlt ki, egy sávot teljesen lezárva. Tata térségében pedig az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvénye környékén, a Győr felé vezető oldalon a lehajtóra dőlt rá egy fa. De volt olyan komáromi olvasónk, akinél a szél tokostól vitte el a redőnyt a házról. 

A kocsi önkéntes tűzoltóegyesület a közösségi oldalán osztotta meg, hogy szombaton 7 helyszínre is riasztották az egységet Kocs területén: épületre és távvezetékre dőlt fák miatt vonult a csapat. Környén és Kömlődön pedig a környei önkéntesek segítettek be a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltóknak. Az oroszlányi televízió híradás szerint szombat délután 4 óráig 12-szer vonultak az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tagjai kidőlt fákhoz, megrongálódott tetőszerkezetekhez a viharos erejű szél miatt. 

Varga Mihály, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy szombaton, a viharos időjárással összefüggésben este hétig összesen 97 káresethez riasztották a vármegyei tűzoltókat. A legtöbb helyszínen, a forgalmat akadályoztató, veszélyeztető kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk. 

 

Címkék#szél#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában