NAV

2023.02.06. 13:30

Nagyon ritka fajta és méregdrága kölyökkutyákra bukkantak a pénzügyőrök egy autóban (videó)

A hathetes kölyökkutyáknak hamisak voltak a papírjaik, ráadásul korukból adódóan nem is szabadott volna őket anyjuk nélkül szállítani.

Kemma.hu

A rendkívül ritka fajta kölyökkutyáknak 300-400 ezer darabonként az értéke

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán számolt be arról, hogy bőröndök alá rejtve, alig hathetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román kocsi csomagtartójában. A Németországba tartó autóst Hegyeshalomnál ellenőrizték.

Mint írták, nyüszögő hangra lettek figyelmesek a pénzügyőrök a rutinellenőrzéskor. Az utasokkal teli autó csomagtartójában egy résnyi hely sem volt a sok csomagtól, amelyek között két kutyaszállító dobozban, három apró kutyakölyök kuporgott. A sofőr azt mondta, hogy a kutyákat a főnöke kérésére viszi Kölnbe. 

Az állatoknak hamis papírjaik voltak, chipjük sem volt, ráadásul gazdájuk nélkül szállították őket, életveszélyes körülmények között. Az alig hathetes kiskutyák a koruk miatt sem utazhattak volna, a veszettség elleni oltáshoz is túl fiatalok, ahhoz újabb hat hétnek kell eltelnie. Hozzátették, anyakutya nélkül szállítani ilyen korú kutyát tilos, állatkínzásnak minősül. 

Az állatok a hamis papírok szerint Maltipoo-jellegűek, ami nagyon ritka és drága fajta Magyarországon is, becslések szerint, hiteles dokumentumokkal 300-400 ezer forintot érnek egyedenként. A pénzügyőrök az állatokhoz bemutatott hamis útlevelek, valamint állatkínzás bűncselekmény alapos gyanúja miatt értesítették a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség munkatársait, akik a sofőrt további intézkedésre átvették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!