Menetrend

2023.02.07. 06:13

Helyreállt a vonatközlekedés: megjavították a felsővezetéket Budaörs és Kelenföld között

Két vonat még nem közlekedik, de február 7-re, kedd hajnalra helyreállt a menetrend a hegyeshalmi fővonalon.

Kemma.hu

Forrás: MÁV/Facebook

Az éjjel Budaörs állomáson, illetve Budaörs és Kelenföld között befejezték a megrongálódott felsővezeték helyreállítását, így újraindulhatott a vonatforgalom. A hegyeshalmi fővonalon február 7., kedd hajnalra fokozatosan helyreállt a menetrend. A szerelvényforduló miatt még nem közlekedett a Tatabányáról 4:47-kor Győrbe induló S10-es vonat (9370), valamint a Győrből 5:16-kor Hegyeshalomba induló személyvonat (9410).

Mint arról korábban beszámoltunk, Budaörsnél letört a Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity (IC923) mozdonyának áramszedője február 6-án, hétfőn este. A felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött.

A két vonat Budaörsnél vesztegelt. Az eset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Kelenföld között nem volt vonalfeszültség, Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között pótlóbuszok szállították az utasokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!