Mai szép

2023.02.07. 14:13

Láttátok az égi csodát? Napkutya ragyogott Kisbér felett

Február 6-án több órás napsütés mellett változó mennyiségű fátyolfelhőzet borította be az eget vármegyénkben. A fátyolfelhőzet felhőzetén eközben az átsejlő nap sugarai éles naphalót rajzoltak ki az égbolton.

Kemma.hu

Hol halvány, hol pedig éles szivárvány színekben pompázott az égbolton Kisbér felett az a napkutya, azaz naphaló, amelyet 18 éves olvasónk, Deák István, a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 12.osztályos tanulója kapott lencsevégre.

Az ég mosolya

– mondják sokan a csodára, amely a légköroptikai jelenségek csoportjába tartozik, és nagyon ritkán, főleg a cirrusok (fátyolfelhők) jelenlétekor alakul ki. A jelenség február 6-án több órán keresztül pompázott az égbolton.

Éppen az iskolámban, a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnáziumban tartózkodtam, amikor felfigyeltem erre a légköroptikai jelenségre, azaz a naphalóra. Ilyen káprázatos éles színekben tündöklő naphalóban még sosem lehetett eddig részem, tehát fontos volt számomra hogy a jelenséget eltudjam csípni.

– fogalmazott Deák István, akinek aztán volt is alkalma megörökíteni a látványt.

 

 

Címkék#fotók#nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában