Rehabilitáción a legenda

2023.03.30. 11:07

Kiprich József elmondta, hogy szerinte ő vagy Szoboszlai a jobb futballista

Kiprich József 2022 végén otthonában egy rossz mozdulatot követően combnyaktörést és könyöktörést szenvedett. Előbb a tatabányai, majd a kisbéri kórház vendégszeretetét élvezte, azóta már otthonában gyógyul a hetvenszeres válogatott csatár.

Herczeg István
Kiprich József egyelőre csak járókerettel tud közelkedni sérülését követően
Kiprich József egyelőre csak járókerettel tud közelkedni sérülését követően
Forrás: Facebook

– Hogy van mostanában? 
– Javulgatok... Hosszú ez a folyamat, jelenleg mankóval és járókerettel tudok csak közlekedni. Nem nagyon tudom elhagyni a lakást, elég unalmasan tengetem az életemet itthon. Jelenleg a rehabilitáció folyik, folyamatosan gyógytornász foglalkozik velem, de már nagyon unom. Nem fáj szerencsére, de elég kellemetlen. A baleset után nagyon sokan kerestek Hollandiából is, a mai napig sem felejtettek el.

– Nem hiányzik a futball?
Hogyne hiányozna... Élőben sajnos nem tudom nézni, de a tévében folyamatosan követem a bajnokságokat. Nem ugyanaz...

– Akkor gondolom nézte a magyar válogatott meccseit is.
Természetesen, ki nem hagynám! Nagyon jó esélyünk van, hogy kijussunk az Eb-re. Előzetesen a bolgárokat tartottam az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek, de most két vereséggel kezdtek. Idegenben a Montenegró és a Szerbia elleni meccs is "meleg" lehet, de nagyon bízom a srácokban, hogy benne leszünk az első kettőben. A következő meccsen nagyon fontos lenne, hogy behúzzuk a három pontot, és folytassuk a jó sorozatot. 

– Egy pimasz kérdés: a fiatalkori Kiprich József vagy Szoboszlai Dominik a jobb futballista?
Ez így tényleg elég pimasz. Dominik egy nagyon jó játékos, szerintem én sem voltam rossz, de ő európai topszinten van. Hála Istennek, hogy vannak ilyen jó játékosaink. Szoboszlaiék generációját már jóval tudatosabban építik fel, aminek köszönhetően ennyi idősen már húzóembere lehet a válogatottnak és a Lipcsének is. Amikor mi voltunk fiatalok, nem voltak még akadémiák, mindent ösztönből csináltunk. 

Kiprich József szeretne újra élőben is meccset nézni
Kiprich József szeretne újra élőben is meccset nézni
Forrás: Archív/Dallos István

– Hosszú idő után újra van Hollandiában magyar futballista, Kerkez Milos. Mire lehet képes?
Kerkez nagyon jó futballista, pedig még csak 19 éves. A holland liga szerintem fekszik a magyaroknak, bátran dobják be a fiatalokat, és támadófocit játszanak. Kerkeznek biztosan nem ez lesz a végállomás, jóval nevesebb klubba is megállná a helyét, persze az Alkmaar sem rossz. 

– Akár a Feyenoordban?
Akár. Nagyon boldog lennék, ha vagy ő, vagy bármelyik magyar játszhatna szeretett csapatomban. A válogatott mostani játékosai jó csapatokban szerepelnek, ebben nincs hiányérzetem, de az NB I.-ből akár össze is jöhet egy holland szerződés.

– Ugorva egy pár szintet: korábbi csapata, a Vértesszőlős igen jó formában kezdte a tavaszt...
Igen, most három meccse veretlen a csapat, amiből kettőt meg is nyert. Remélem, hogy a srácok folytatják ezt a jó kezdést, és bízom abban is, hogy nemsokára én is ki tudok menni hozzájuk...

Aki kirúgta a Fradi edzőjének a fogát

Megkockáztatjuk, Sztanyiszlav Csercseszov nem szeretett Kiprich József ellen védeni. A korábbi kiváló kapus, a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője több rossz emléket is őrizhet a 70-szeres magyar válogatott támadó elleni csatákról...
„Ha minden igaz, már egy taskenti utánpótlástornán is gólt lőttem neki – nosztalgiázott Kiprich József. – Évekkel később, az 1991 szeptemberében a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn pedig úgy végeztünk kettő kettőre a szovjetekkel, hogy mindkétszer én találtam a kapujába. S volt még egy jelenet, ami nagyon fájhatott neki: véletlenül kirúgtam a fogát. Miután kinevezték a Fradi edzőjének, menedzsere, Varga Sándor hívott, hogy menjünk el együtt horgászni. Sztanyiszlav biztos szeretné benyújtani a számlát, talán bele akar dobni a vízbe... A viccet félretéve: ha találkozunk, gratulálok neki, mert csodás sikereket ér el a Fradival. A Ferencvárosnál le kell tenni valamit az asztalra, hogy az embert elfogadják, úgy látom, neki sikerült.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában