Tiltott fegyver

2023.03.31. 07:08

Számszeríjjal lőtt ki szarvasokat az orvvadász, felelnie kell tettéért +fotók

A számszeríj tiltott vadászati eszköznek minősül itthon, a férfit azonban ez nem zavarta, amikor szarvasokra vadászott. Most bűnhődhet érte.

Kemma.hu

Ezzel a fegyverrel lőtte ki a vadakat a férfi

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Orvvadászat és lopás bűntette miatt a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – közölte a vármegyei főügyészség.

Dr. Horváth Sándor sajtószóvivőtől megtudtuk, hogy a vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi 2022. január elején a tulajdonát képező számszeríjjal Szomódon lelőtt egy félmillió forint értékű gímszarvast, amit a lakóhelyén feldolgozott, és elfogyasztott.

Ezt követően a férfi további két vemhes gímszarvast lőtt le, melyek közül az egyik elszaladt, a másikat viszont kizsigerelte és hazavitte a lakására, hogy feldolgozza. A nyomozó hatóság a szarvas tetemét lefoglalta. A helyszínről elmenekült állat is elpusztult később. A lelőtt szarvasok összértéke másfél millió forint. Az elkövető által kifejezetten szarvasok lelövésére vásárolt számszeríj tiltott vadászati eszköznek minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett  börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt számszeríjat kobozza el, valamint a sértett vadásztársaságnak okozott kárt térítse meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!