Testületi ülés

2023.05.31. 13:57

Új ügyvezetője van a tatai Városkapu Zrt.-nek

Dr. Cseh Georginát két évre bízták meg az önkormányzat cégének vezetésével.

Kemma.hu

Ezúttal a hónap utolsó szerdáján ült össze a tatai képviselő-testület, hogy meghozza döntéseit. A napirendek előtt Michl József polgármester átadta a két új bírósági ülnöknek a megbízólevelét. Balogh Katalin óvodapedagógust a Geszti óvoda, míg Nagy Mária Teréziát, a Tatabányai Bláthy Ottó Szakiskola jelölte a tisztségre. 

A megbízatás négy évre szól és nem hivatalos bírókként kell részt venniük azoknál az ügyeknél, ahol fiatalkorúak is érintettek. Az első napirendi pontban elfogadták a város tavalyi költségvetés tervezetét. A szavazás előtt a polgármester elmondta, hogy a nehéz körülmények miatt nem tudtak mindent úgy megvalósítani, ahogyan tervezték.

– A jó, hogy a projekteken nem esett csorba, sőt még plusz támogatást is kaptunk azokra a magyar államtól. A saját kisebb projektjeinket kellett áttervezni. Mellette a város kötelező feladatainak az ellátását végig biztosítani tudtuk, és szociális területen is minden feladatot el tudtunk látni, amivel a városban élő rászorulókat segíthettük – mondta a polgármester.

A napirendek között szerepelt a tatai cégek beszámolóinak elfogadása is. A Városkapu Zrt. esetében többek között elmondták, hogy az elmúlt időszakban a nehézségek ellenére is nőtt a bevételük. Kiemelték a Fényes tanösvényt, ahol az elmúlt 5 évben ötszörösére emelkedett a bevétel.

Michl József továbbá megköszönte Berczelly Attilának, a Városkapu Zrt. ügyvezető igazgatójának az eddigi munkáját. Ugyanis megbízása május 31-gyel lejárt, és azt nem kívánta meghosszabbítani. A város – pályázó hiányában – a cég vezetésére Dr. Cseh Georginát bízta meg 2025 május 31-ig.

A kezdetektől
A polgármester elmondta, hogy a vezérigazgató a Városkapu Zrt. létrehozásától kezdve vezette a céget. 
- Berczelly Attila építette fel ezt a céget a városnak, közben sok bántást és kritikát is el kellett viselnie, de szerencsére a dicséretek voltak a többségben. Ezek mind erősítették munkájában. Nagyon köszönöm az együttműködést, hogy együtt dolgoztunk – mondta a polgármester, aki búcsúként és köszönetként három havi illetményt javasolt a távozó ügyvezetőnek.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában