Műsorváltozás

2023.05.31. 14:39

Suhajda Szilárd emlékére még a tévéműsor is megváltozik, leadják az Everestet

A TV2 képernyőjén szombat este Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelegve az Everest című filmdrámát tűzték műsorra.

Kemma.hu

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárd hegymászót, aki a Mount Everest csúcsának a közelében tűnt el. A volt esztergomi főiskolás emlékére a TV2 képernyőjére tűzi a 2015-ben bemutatott, Everest című filmet, számoltak be közleményükben. A valós események alapján készült filmet szombaton 20 órától láthatják a nézők a televízió képernyőjén.

Az Everest című brit filmdráma, amelyben az 1996-os Mount Everest katasztrófában több hegymászó életét vesztette. A Jason Clarke, Josh Brolin, Sam Worthington, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Emily Watson, Martin Henderson és Michael Kelly főszereplésével készült mozi, két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Embert próbáló küzdelmek, harc a túlélésért, példa a kitartásról, melyben életük szenvedélye a legdurvább rémálommá válik.

Suhajda Szilárd még márciusban a Kyocera Everest Expedíció 2023 keretében indult útnak, hogy pótlólagos oxigén nélkül meghódítsa a Mount Everest csúcsát. Az akklimatizációs köröket akadály nélkül teljesítette, kiváló fizikai állapotban vágott neki a csúcstámadásnak. Szilárd május 20-ról 21-re virradó éjjel indult el csúcsmászó körére. Május 24-én, a Mount Everest csúcstámadása közben megszakadt vele a rádiókapcsolat. Másnap mentőexpedíciót szerveztek, amelyben a világ legjobb serpái vettek részt, hogy a volt esztergomi főiskolást lehozzák a hegyről.

Hiba a serpák kitartó keresése, végül nem jártak sikerrel, nem találták meg Szilárdot, így a földi keresést befejezték. Nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában