Kupadöntő

2023.06.03. 20:12

Öt gólt és három kiállítást hozott a százperces vármegyei kupadöntő +fotók

A Tatai AC sorozatban másodszor emelhette fel a kupát. A Lábatlannal meccseltek ezúttal a fináléban.

Herczeg István

A Tata a Lábatlannal küzdött meg a kupáért

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Szombaton, remek időben, megközelítőleg 1000 néző előtt rendezték Tatabányán a Komárom-Esztergom Vármegyei Kupa döntőjét. Aki egy kicsit késve érkezett a stadionba, az az első gólról le is maradt: egy beadást követően a lábatlani védők rosszul szabadítottak fel, Zuggó János elé került a labda, aki a 3. percben a hálóba zúdította azt, így a Tata hamar megszerezte a vezetést. Az előny birtokában sem állt vissza Wéber Roland csapata, így a 37. percben a remekül játszó Mártonfi Máté góljával már 2-0 volt az állás. Úgy tűnhetett, hogy az első félidőben így mennek a csapatok pihenni, de Nagy Attila, a lábatlaniak legjobban játszó játékosa szépíteni tudott a lefújás előtt, így szorosnak ígérkezett a második játékrész. Karcagi Pál csapata a második félidőben támadóbban jött ki a pályára, míg a Tata kontrákból veszélyeztetett. Sokáig nem hozott újabb gólt a találkozó, ellenben az indulatok elkezdtek forrni, mint a pályán, mint a lelátón. 

Szavazz a megyei foci legjobbjaira!  Voksra fel, szavazzatok az erre a célra kialakított felületünkön, hogy a kedvencetek lehessen a megyei foci legjobbja!

A 84. minutumban ismét Mártonfi Máté talált be, így már 3-1 volt a Tata javára. A rendes játékidő lejárta után Kreitl Tamás tíz percet hosszabbított, ami indokolt is volt, hiszen sokat állt a játék. Ez a tíz perc sem telt izgalmak nélkül: előbb Galba József, majd a csereként beállt Janusz István is a kiállítás sorsára került, a 98. percben pedig Mártonfi megszerezte a találkozón a harmadik gólját is. Még a középkezdés előtt Karcagi Pál, a Lábatlan trénere is pirosat kapott a 100. percben. Ezzel eldőlt, hogy a címvédő Tatai AC lett a 2022-2023-as szezon kupagyőztese.

Vármegyei Kupa, döntő
Lábatlani ESE-Tatai AC 1-4 (1-2)
Tatabánya, vezette: Kreitl T. (Jászberényi M., Faragó Gy.)
Lábatlan: Török - Ölveczky (Janusz, 46.), Varga, Váli (Mann, 64.), Nagy (Kovács, 87.), Galba, Deme, Fábián-Nagy, Török, Szenes (Király, 46.), Budaházi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Tata: Szabó T. - Felső, Mészáros L. (Suhai, 60.), Zuggó (Dragonya, 88.), Mészáros D. (Kisék, 78.), Mártonfi, Bogár (Koronczi, 77.), Györgykovács, Visnyovszki (Széles, 85.), Máté-Kovács, Hauzer (Méhész, 87.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Nagy (45.), illetve Zuggó (3.), Mártonfi (37., 84., 98.)
Kiállítva: Galba (92.), Janusz (94.), Karcagi Pál (100.) - mindannyian Lábatlan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában