Bűnügy

2022.07.04. 08:56

Több mint 20 millió forint készpénzt lopott el a győri panzióból egy fiatal pár

Egy névtelen levél buktatta le őket.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal pár ellen, akik két olyan pénzkazettát loptak el egy győri panzióból, amiben 20 millió 500 ezer forint, és 1000 euró készpénz volt. Az elkövetők kilétére utóbb a férfi tolvaj által írt névtelen levél derített fényt - írja közleményében az Ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a fiatal pár 2019 őszén a panzióban töltött egy éjszakát, majd három nappal később az éjjeli órákban visszatértek oda. Bementek a sértett lakrészébe és onnan két pénzkazettát loptak el, bennük a kötegelt bankjegyekkel.

Az elkövetők kilétére azután fény, hogy a férfi névtelen levelet írt a sértettnek, amiben egykori élettársát és egy másik férfit nevezett meg elkövetőként.

A névtelen levelet író tolvaj azóta más ügy miatt ül börtönben. Többszörös és különös visszaesőként 12 év szabadságvesztés is kiszabható rá, míg a volt élettársa 2-8 évet kaphat minősített lopásért.

A nyomozás során a győri rendőrök jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!