Kiszélesítették a peronokat

2022.08.09. 16:40

Megszépült a fertőszentmiklósi vasútállomás - fotókon mutatjuk

A közelmúltban készült el a fertőszentmiklósi vasútállomás peronjainak felújítása, amit a lakosság örömmel fogadott hiszen már rég óta vártak rá.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A soproni térségben fontos szerepet tölt be a fertőszentmiklósi vasútállomás. Indulnak innen személy- és expresszvonatok, és intercity járatok is. A személyvonatok Győr és Sopron között közlekednek szinte óránként, gyorsjáratok pedig Budapest és Ausztria felé is közlekednek.

A felújítással kapcsolatban Horváth Tibor polgármester elmondta, az utasok eddig is meg volt elégedve a GYSEV Zrt. szolgáltatásaival, de amikor napvilágot látott a hír, hogy akadálymentesített peronok készülnek, örömmel fogadták a fejlesztést.

- Így azok is igénybe tudják venni a tömegközlekedést, akik a mozgásukban korlátozottak. A vasútállomáson összesen három peron található, amiből kettőt készült most el, de bízunk benne, hogy hamarosan a harmadikra is sor kerül - tette hozzá a polgármester.

- Örömömre szolgált a beruházás sikere és a helyiek pozitív véleménye is, ugyanis ez több fontos dolgot bizonyít: elsősorban, hogy a fejlesztések Sopronban és térségében is az emberek javát szolgálják, illetve azt is, hogy ezekben a nehéz időkben is látványosan fejlődik a választókörzetünk - számolt be Barcza Attila országgyűlési képviselő.

Hozzátette, a fejlesztésnek köszönhetően egy európai színvonalú, kulturált, 21. századi vasútállomás született.

- Szükség volt az új peronra, hiszen a régi nagyon keskeny és veszélyes is volt. Sokszor kellemetlenséget okozott, hogy amikor az utasok szerettek volna felszállni, kerülgetniük kellett egymást. A peron kiszélesítéslével ez a probléma is megoldódott, ráadásul modernebb környezetben várhatjuk az induló járatokat - mondta az egyik utas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában