Közel 9 éve

2022.08.13. 10:16

Elképesztő: ennyibe kerül Michael Schumacher kezelése

A 2013 decemberi síbalesete óta folyamatos orvosi ellátásra szorul Michael Schumacher. A hétszeres világbajnokot 2014 júniusa óta a genfi családi házában ápolják, ahol külön rehabilitációs központot is kialakítottak neki.

Fotó: Gerard CERLES /AFP

A The Sun információ szerinta német felépülését szolgáló rehabilitációs program 

heti 115 ezer fontba, azaz 53,8 millió forintba kerül.

A költségek fedezéséért a legutóbbi információk szerint hamarosan Mallorcára költöző család a norvégiai nyaralóháza mellett egy jachtját is eladta az utóbbi esztendőkben, nagyjából 25 millió font (11,7 milliárd forint) értékben.

Schumacher állapotát óriási rejtély övezi a közel kilenc évvel ezelőtti síbalesete óta. Egyes források alapján a német élete végéig tolószékben marad, de képes reagálni a körülötte lévő dolgokra. 2019-ben őssejtinfúziót kapott, később pedig őssejtbeültetéssel is próbálkoztak nála Párizsban. Kezelőorvosa, Dr. Philippe Menasche elmondta,Schumacher szívéből sejteket juttatott át az agyába, ezzel pótolva a sérült idegeket. Egy olasz idegsebész, Dr. Nicola Acciari a lapnak elmondta, a hétszeres világbajnok a sokévnyi fekvés miatt izomdegenerációtól és csontritkulástól is szenved, ígya legfontosabb cél a német idegrendszerének a regenerálása.Az őssejtterápia sikeressége egyelőre ismeretlen, Menasche azonban figyelmeztette a rajongókat, hogy „ne várjanak csodát" a kezeléstől - írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!