Közlekedés

2022.08.13. 11:35

Már három halálos baleset történt Győr-Moson-Sopron megye útjain augusztusában

A személyi sérüléses balesetek a sebességtúllépés, az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint a kanyarodási szabályok megszegéseimiatt következtek be.

kisalfold.hu

A rendőrség illusztrációja

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek és annak súlyos, vagy akár tragikus következményei türelemmel, kellő körültekintéssel, és a közlekedés más résztvevőivel szemben tanúsított előzékenységgel elkerülhetők - olvasható a rendőrség szombaton kiadott közleményében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint augusztusban a személyi sérüléses balesetek a sebességtúllépés, az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint a kanyarodási szabályok megszegései miatt következtek be.  

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az úton lévők figyelmét:

  • Nagyon fontos, hogy elsőbbséget kell adni a balra bekanyarodó járművel az úttesten szemből érkező és egyenesen tovább haladó vagy jobbra bekanyarodó jármű részére!
  • Mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.
  • Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni! Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművet, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is!
  • Balra kanyarodási manővert végző és előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata!
     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában