Egyelőre nem tudni, meddig

2022.08.19. 08:05

Heves zivatarok miatt szünetel a vasúti forgalom Ausztria déli részén

Heves zivatarok komoly károkat okoztak az áramhálózatban Ausztria déli részén, az ÖBB állami vasúttársaság leállította a vasúti forgalmat csütörtök délután Karintia, Stájeroroszág és Kelet-Tirol tartományok területén.

MTI

Fotóillusztráció: Pixabay

Egyelőre nem tudni, hogy meddig fog szünetelni a vasúti közlekedés.

Az ÖBB közölte, hogy az éppen úton lévő vonatokat a legközelebbi állomásokra irányították át. Mindemellett pótlójáratok egyelőre csak korlátozottan állnak rendelkezésre, folyamatban van a vészhelyzeti menetrend kidolgozása - tette hozzá az osztrák vasúttársaság.

Az osztrák rendőrség és a vöröskereszt közölte, hogy két gyerek vesztette életét az ítéletidőben Karintia tartományban. A híradás szerint a gyerekek a St. Andrä település melletti kis tónál haltak meg, ahol a vihar fákat csavart ki a földből. Tíz ember megsérült.

Viharos széllökések miatt fák tucatjai dőltek az A2-es autópályára Griffen településnél. Áramkimaradások voltak továbbá az alagutakban, az Olaszországba vezető fontos közlekedési útvonalakat helyenként le kellett zárni a takarítási, valamint a javítási munkálatok idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában