Benzingőz és ínycsiklandó illatok

2022.09.24. 17:08

Vásári forgatag és száguldó rotációs kapa versenyzők a II. Lébény kupán - Sok fotóval

Bőgő motorokkal és hangosan bíztató, kereplőket forgató tömeggel telt meg szombaton a lébényi focipálya. Második alkalommal rendezték meg a helyi rotációs kapa versenyt.

Simon Roberta

A jókedvű megmérettetésen nem csak a férfiak, de a hölgyek is odatették magukat, ugyanis a II. Lébény kupa - Rotációs Kapa Versenyen már három női versenyző is indult. Fotó: Rákóczy Ádám

Negyvennyolc versenyző nevezett az idei lébényi futamra, amelyből végül csak negyvenen álltak rajthoz. Érkeztek az ország minden tájáról, de sokan neveztek Győr-Moson-Sopron megyéből is. Ezt az elhivatott és elszánt közösséget a benzingőz-szeretete tartja össze a szervezők szerint. 

Idén is számos, különleges képességű és külsejű géppel érkeztek a versenyzők, akiknek nem csak az akadályokat kellett leküzdeniük, de az idővel is versenyt kellett futniuk. 

A jókedvű megmérettetésen nem csak a férfiak, de a hölgyek is odatették magukat, ugyanis a II. Lébény kupa - Rotációs Kapa Versenyen már három női versenyző is indult. 

A lébényi futballpálya másik felén a Szigetközi Szatyor Vásár forgataga várta az érdeklődőket, ahol számos helyi kézműves és kistermelői termék közül válogathattak. Emellett kipróbálhatták a látogatók az óriás fajátékokat, lovaskocsikázhattak, valamint felülhettek a hordó-élményvasúra is, amit stílusosan egy rotakapa húzott.

A vaslapon és a bográcsban is ínycsiklandó ételek készültek. A vásári ételek és a bbq fogások mellett az édesszájúak is találtak a fogukra valót, kürtőskalácsosnál szinte egész nap kígyózó sor állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában