Dermesztő valóság

2022.09.28. 16:22

Divatba jött a zuhanyturizmus Németországban

Az energiaválság és a megemelkedett rezsiköltségek miatt a német emberek a takarékoskodásnak egy új formáját találták ki: fitnesztermekbe és -klubokba járnak tusolni – írja a Mandiner.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Európa leggazdagabb országában elképesztő állapotok alakultak ki, a magas rezsiköltségek és energiaárak miatt, ezért az ott élők nagyon drasztikus takarékossági lépésekre kényszerülnek, olyanokra, amelyekre korábban rémálmukban sem gondoltak volna – erről tanúskodnak a Németországban élő magyarok facebookos bejegyzései és a német lapok cikkei – adta hírül a Mandiner. 

Mivel egyre több társasházban korlátozzák a melegvíz-szolgáltatást, van, ahol reggeli és esti idősávokat vezetnek be, sokan úgy oldják meg a napi fürdést, hogy sportklubokba váltanak bérletet és oda járnak zuhanyozni. Az egyik sportklub vezetője, Boris Schmidt, a Freiburger Kreis elnöke már zuhanyturizmusról nyilatkozott – írja a Mandiner. 

A cikk arról is beszámol, hogy sokan a házi kedvenceiket állatmenhelyekre viszik, mert nem tudják fűteni a terráriumokat, akváriumokat. A lakásokban sincs hőség, mert a korábbi 21-22 fok helyett 18-19 fokra állítják a termosztátokat. A közvilágítást több településen is jelentősen korlátozzák. 

A helyzet miatt nagy gondban vannak a sportegyesületek vezetői, akik a jelenlegi válságot súlyosabbnak tartják, mint a koronavírus-járvány kezdetén volt. A kluboknak árat kellett emelni, hogy fedezni tudják a megemelkedett költségeket, ugyanakkor drasztikus takarékossági lépéseket is bevezetnek, például csökkentik a helyiségek és a víz hőmérsékletét. Utóbbi miatt egyes helyeken a gyermekeknek szóló úszótanfolyamokat is törölni kellett. 

A Mandiner cikkét itt lehet elolvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában