Jóakarat hídja

2022.10.06. 12:38

Víz és tűz lesz az adományból: özvegy édesanyának segített a Jóakarat hídja Péren

Özvegy édesanyának segített a Jóakarat hídja. Özvegy Nagyné Erdős Tünde tavasszal vesztette el párját, ekkor az amúgy is szerény körülmények közt élő család megélhetése még jobban megrendült. A kapott 200 ezer forintból a közüzemi tartozásaikat rendezik.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Két gyermeket nevel, tavasz óta egyedül özvegy Nagyné Erdős Tünde. A péri édesanya nagyobbik fia már dolgozik, lánya pedig hamarosan végez a középiskolában, ahol szakácsnak tanul. A család a rokonaik udvarán található kis épületben él, az anya alacsony jövedelme miatt már jó ideje nehézségeket okoz nekik a közüzemi számlák fizetése. Az olvasóinktól kapott támogatásnak köszönhetően elsősorban a tetemes összegű vízdíjhátralékot szeretné rendezni. 

A ruháik nagy része adományból származik, amiket mindig rendben tartanak – mutatta meg özvegy Nagyné Erdős Tünde.  Fotó: Rákóczy Ádám

– A számlák mellett a téli tüzelő a legfontosabb. Szeretnénk szociális tűzifát igényelni, de ha ez nem sikerül, akkor megpróbálunk normál áron minél többet beszerezni. Ha marad egy kis pénz, egy új ajtóra is szükségünk lenne, de nem tudom, mennyibe kerülhet, ezzel kapcsolatban még tájékozódnom kell. 

Özvegy Nagyné Erdős Tünde elmondta, nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak, de sok segítséget kapnak. A szekrényben takarosan összehajtva sorakoznak a ruhák, szinte mindegyiket adományként kapták, és mindig ügyelnek rá, hogy tiszták és rendezettek legyenek. Külön hálásak a falu polgármesterének és a helyi családsegítő munkatársának, valamint az adományozóknak, amiért a nehéz helyzetben támogatják őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában