Kalandos színjáték, kalandos úttal

2022.10.06. 20:31

Újabb premier a győri színházban - örök klasszikust mutatnak be szombaton - galéria a főpróbáról

Kerítésfestés, iskolakerülés, disznóhólyag, szerelem, döglött macska, bűntény… a Mississippi mentén fekvő Petersburg kamaszainak, a Karácsony Gergelyt alakító Tom Sawyernek és Huckleberry Finn-t játszó Kurucz Dánielnek nem unalmas az élete.

Simon Roberta

Pillanatkép a főpróbáról. Fotók: Huszár Gábor

Végre szombaton a nagyközönség előtt is bemutatják Hegedűs Ildikó rendezében a Tom Sawyer kalandjai című ifjúsági színjátékot a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy-termében. A 2020/2021-es évadban a járvány és a korlátozások miatt csak maszkban és online térben tarthatták meg az előadás premierjét.

Mark Twain klasszikus műve már első megjelenése idején, 1876-ban hatalmas sikert aratott, később pedig egyike lett a legnépszerűbb ifjúsági műveknek. Erre a szívbeli klasszikusra alapozott a rendező is, azonban a csínytevések közepette a két főhős szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak. A mókás hétköznapokat, a csintalanság örömét hátrahagyva a gyerekek végül felnőnek.

A kőszínházi premieren már Indián Joe-t Mohácsi Attila helyett, az egyik legújabb társulati tag, Móczár Bence játszik majd. A darab díszletét és jelmezeit Győri Gabi tervezte, a mozgásért Fehér Ákos felelt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában