Gratuláció és köszönet

2022.11.29. 14:26

Sportban és szakmailag is diadalmaskodtak a győri tűzoltók - A Városházán köszöntötték őket - Fotók

Két megmérettetésen, az idei XVI. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltó Sportversenyen, valamint a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn is remekeltek a győri tűzoltók, akiket Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester köszöntött kedden délelőtt a Városházán.

Kustor Réka

Fotó: Rákóczy Ádám

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, jár a gratuláció és köszönet a kiváló teljesítményükért, és hogy itt helyben, Győrben is mindig lehet számítani a munkájukra, helytállásukra. Hozzátette, az a legjobb, ha nem kell a tűzoltóknak beavatkozni: -Viszont, ha erre mégis sor került, azt mindig maximálisan, a legjobb tudásuk szerint teszik” – mondta a csapatversenyek győzteseinek, majd átadta az elismeréseket. 

Papp Norbert Károly tűzoltó százados készítette fel a résztvevőket a sportversenyre, akitől megtudtuk, hogy egyéni és csoportversenyeken egyaránt összemérték a tudásukat az indulók. Előbbire példa a százméteres akadályfutás, illetve a horoglétramászás, a csapatversenynél a gyorsaságot nézték a váltóban, továbbá a kismotorfecskendő összeszerelése is a megmérettetés része volt. 

- Ez mindenki serlege, mindenki eredménye, hogy a Győri Hivatásos tűzoltó-parancsnokság megnyerte a versenyt. A vándorserleg birtokosai lettünk, nyilván ezt a pozíciót meg is kell őrizni - mondta.

Pirka Gergő szerparancsnok, törzsőrmester volt a szakmai versenyben a hattagú csapat irányítója: - Három összetette feladat volt, három különböző helyszínen élethű szituációkat kellett megoldani. Egy középmagas épületben keletkezett tűz szimulálása volt az egyik, az épületben egy személy benntragadt, ott tűz oltása, illetve a sérült mentése volt az elsődleges feladat. A másodikban egy vasúti tartálykocsinál veszélyes szivárgást kellett megszüntetni. Végül egy vasúti tartályban tisztítás közben egy személy rosszul lett, a sérült kimentését végeztük el. Összetett csapatversenyben elsők lettünk, és különdíjat is kaptunk - mondta Pirka Gergő, aki pedig irányító kategóriában végzett a dobogó harmadik fokán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában