Orosz-ukrán háború

2023.01.30. 21:59

Luxusnyaralásokon pihentek az ukrán vezetők a háború alatt

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a múlt héten bejelentette: megtiltják, hogy a tisztségviselők külföldre utazzanak vakációzni. Erre a lépésre azért volt szükség, mert nagy botrányt kavart, hogy több ilyen esetre derült fény akkor, amikor a katonák a vérüket adják a fronton.

Julija Timosenkót és férjét az Egyesült Arab Emirátusokban kapták lencsevégre

Forrás: Közösségi média

Mikola Tiscsenkóról a kormányzó Nép Szolgájának parlamenti frakcióvezető-helyetteséről kiderült, hogy előbb Európában, majd Vietnámban és Thaiföldön mulatta az időt – írja a Magyar Nemzet. A politikus visszatérő vendég a távol-keleti üdülőparadicsomban, korábban a közösségi médiában büszkélkedett el vele, ahogy megmártózik a habokban. 

A politikus arról is ismert, hogy Kijevben elegáns éttermei vannak, amikben a koronavírus-járvány tombolása idején is, a korlátozásokra fittyet hányva privát rendezvényeket tartott. 

Kárpátalján sem kell bemutatni: mint arra a Kárpáti Igaz Szó emlékeztetett, a 2020-as önkormányzati választások után őt nevezték ki a kormánypárt helyi koordinátorának, de béketeremtés helyett csak annyit ért el, hogy még jobban elfajultak a hatalmi csatározások. 

Ugyancsak belebukott a vakációzásba Olekszij Szimonenko főügyész-helyettes. Ő a családjával együtt a spanyolországi Marbellában köszöntötte az új esztendőt, ami úgy derült ki, hogy a felesége fotót töltött fel a pihenésükről a közösségi médiában. Súlyosbította a helyzetet, hogy Olekszij Szimonenko társasággal utazott, egy lvivi üzletemberrel és egy megyei tanácstaggal együtt hagyták el az országot. Január eleji hazatérése után nem is nagyon próbált védekezni, önként benyújtotta a felmondásáról szóló levelet.

Az egykori miniszterelnököt, a Batykivscsina párt elnökét, Julija Timosenkót és férjét pedig az Egyesült Arab Emirátusokban kapták lencsevégre. 

A „gázhercegnőként” elhíresült politikus állítólag a Kempinski luxushotelben szállt meg Dubajban, ahol a szilvesztert is ünnepelte. 

Ugyan igyekezett kerülni a nyilvánosságot, de szemfüles újságírók így is kiszúrták a homokos tengerparton. 

Éppen Julija Timosenko példája mutat rá, hogy a probléma koránt sem új keletű. A képviselő már tavaly szeptemberben beperelte az államot, amiért elvették tőle és több száz másik politikustól a diplomata-útlevelet. Sajtóértesülések szerint már emögött is az állt, hogy Volodimir Zelenszkijt dühítette, hogy a tisztviselők külföldre utazgatnak háború idején. 

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában