Kimatekozták

2023.02.06. 15:45

Matekversenyen bizonyították rátermettségüket a diákok Győr-Moson-Sopronban - galéria, videó

Élvezettel törte a fejét kilencvenhat tanuló vasárnap délután a győri Széchenyi István Egyetemi Könyvtár és Levéltár asztalainál. A matematika rejtelmeit szívesen és örömmel bogozó diákok mérték össze tudásukat.

kisalfold.hu

A győri Széchenyi István Egyetem is a helyszínek között volt az idei Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 10. matematika versenyén.

Fotó: Rákóczy Ádám

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 10. alkalommal rendezett a matematika versenyt a 3-12. évfolyamos diákoknak. A győri helyszínen kívül Sopronban és Lébényben mérték össze a tudásukat a diákok. Az eredményhirdetésre márciusban kerül sor. A versenyen mindenkinek öt feladatot kellett részletesen kidolgoznia, a 3-4. osztályosoknak hatvan perc, a felsősöknek másfél óra, a középiskolásoknak két óra alatt. 

– A verseny legeredményesebb versenyzői pontszámuktól függően a nemzetközi megmérettetésre jutnak tovább. Nagyon népszerű a verseny. Akik jól szerepelnek a fiatalabb korosztályban, azokkal általában a további években is találkozunk – árulta el Hujber Julianna, a Széchenyi István Egyetem köznevelési és szakképzési koordinátora, a verseny főszervezője, aki azt is elmondta, hogy február 17-én, a Zrinyi Ilona Országos matematikaversenyen ismét összemérhetik matematikai tudásukat a diákok.

– Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, működik egy tehetség segítő tanács, melynek mi is tagja vagyunk. Ezért gondoltuk, hogy jó helyszíne lenne a versenynek a könyvtárunk– tudtuk meg Tóth Csillától, Egyetemi Könyvtár és Levéltár igazgatójától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában