Késésekre kell számítani

2023.02.06. 19:04

Letört áramszedő, beszakadt szélvédő - teljesen leállt a vonatközlekedés Kelenföld és Budaörs között két vonat miatt

Két vonat megsérült, teljesen leállt a vasúti forgalom Kelenföld és Budaörs között. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, a baleset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Budapest-Kelenföld között nincs vonalfeszültség.

kisalfold.hu

Illusztáció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

19.45 - 

A Mávinform tájékoztatása szerint a távolsági és elővárosi vonatok csak Biatorbágyig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Győr felé, Budapest-Kelenföldről az Etele tértől és Biatorbágy között pedig pótlóbuszok járnak. Emellett a Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld között ingajárat közlekedik, amely Ferencváros állomáson is megáll.

Hozzátették: a 4-es metrón, Budapest-Kelenföld és Budaörs vasútállomás között a 287-es buszon, illetve Kelenföld és Biatorbágy vasútállomás között a 760-as és 762-es Volán buszjáratokon elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket - írta közleményében az MTI.

19.05 -

Budapest-Kelenföld és Budaörs között nem közlekednek a vonatok, mert a Szombathelyről Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity (IC 923) mozdonyának áramszedője letört, a felsővezeték megsérült. A letört áramszedő betörte a Keleti pályaudvarról 17:40-kor Salzburgba indult Railjet (rjx 42) mozdonyának szélvédőjét. 

Az esti órákban a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon jelentősen meghosszabbodik az eljutási idő, ezért a Sopron/Szombathely és vissza viszonylatú IC vonatok is késéssel közlekednek - írta a GYSEV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában