Karate

2023.03.26. 16:00

Remekeltek az országos bajnokságon a soproni Shotokan Tigrisek - fotók

Március 25-én rendezte országos bajnokságát és kohai (utánpótlás) kupáját a Shotokan Karate-do International Hungary karate szervezet Vácon. 20 egyesület több mint 400 nevezést adott le a versenyre.

kisalfold.hu

Forrás: Shotokan Tigrisek SE

Reggel 5 tatamin indultak meg a küzdelmek az utánpótlás korosztállyal. Sopronból a Bushido-Viadukt SE karatésai Balla Dániel vezetésével kumitében indultak. Rausch Dániel a 14-15 éves fiúk között, míg Balla Dániel a felnőtt kategóriában szerzett ezüst érmet. A Shotokan Tigrisek SE nagyobb csapattal érkezett. Kemény küzdelmek és szép eredmények születtek, még akkor is ha most nem mindenkinek sikerült dobogóra állni - írta közleményében a Shotokan Tigrisek SE.

Aranyérem: Kiss Benjamin, Deák Hanga, Kocsis Árpád (felnőtt kategória)

Ezüstérem: Kocsis Bendegúz

Bronzérem: Pál-Szabó Vivien, Halász Torda, Mayer Bertalan, Gáncs Krisztián (2x), Kata csapat (Pál-Szabó Vivien, Takács Nike, Kiss Benjamin)

4. hely: Deák Hanga, Takács Niké

5. hely: Deák Zsolt

A soproni egyesületből ketten bíráskodtak is. Gáncs Adrienn sarokbíróként, egyesületünk elnöke Gáncs Krisztián pedig a versenyzés mellett Shai vezető bíróként is dolgoztak.

Augusztus végén a szövetség világbajnoksága Győrben lesz. A két egyesületben öten küzdenek a magyar csapatba kerülésért. Várhatóan több mint 60 ország karatésai 8 tatamin fognak 3 napon át küzdeni a győri AUDI Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában