Túrázókat is várnak majd

2023.03.27. 14:25

Bokréta ünnepet tartottak a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat új rendezvényközpontjánál - Fotók

Sokévnyi elhagyatottság után rendezvényközpontként kap új funkciót az Amstel Hattyú Panzió és a Győri Vízisport Egyesület közötti területen álló ingatlan. A munkálatok jól, haladnak hétfőn délelőtt megtartották a bokréta ünnepet is.

Dániel Viktória

Fotó: Huszár Gábor

Az egykori MSZMP csónakházat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat újíttatja fel, mintegy 730 millió forint támogatásból. A belső terek berendezését pedig saját költségvetésből valósítják meg.

– 2011 és 2012 között az önkormányzat székhelyet váltott és a Városháza tér 3-ba költözött. Ez egy csodálatos régi épület, de a falai közt nem tudjuk maradéktalanul ellátni feladatainkat – mondta el Németh Zoltán elnök. 

– Nem volt akkora saját közösségi terünk, ahol eseményeket rendezhetnénk vagy delegációkat fogadhatnánk. Ezekre az alkalmakra külső helyszínt kellett kérnünk vagy bérelnünk. A most készülő épületben, mintegy 666 négyzetméter fűtött helyiség lesz, és a legmodernebb energetikai kialakításnak köszönhetően, megtermeli majd magának a szükséges energiát. Az alsó szinten ruhatár, vizesblokk, öltözők és irodák kapnak majd helyet. A nyitott részen pedig sütögető étkező helyet alakítunk ki, és egy stéget is szeretnénk majd az épület elé, hogy az erre járó vízitúrázók megállhassanak itt pihenni.

A felső szinten egy hatalmas, elválasztó falakkal akár három része is osztható tér kap helyet, amihez tolmács- és stúdió fülke is tartozik majd. A nagyobb rendezvények mellett a közgyűléseknek és a közmeghallgatásoknak is ez az épület ad majd helyet.

Az esemény zárásaként Németh Zoltán Szeles Szabolcs, alpolgármesterrel, a térség önkormányzati képviselőjével, valamint a munkálatokban résztvevő vállalkozókkal és önkormányzati dolgozókkal közösen helyezte fel az épületre a bokrétát, valamint egy bokrétafa is felkerült az épület tetejére. A csemetét később az épület közelében ültetik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában