Áremelkedés, infláció

2023.05.29. 15:30

Megtudtuk mennyi a Pilóta keksz ára, elképesztően megdrágult az édesség

A közkedvelt Pilóta keksz több hónap kihagyás után visszatér a polcokra. Mennyibe is kerül? Megtudtuk a bolti árakat.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Csapó Balázs

Nemrég mi is beszámoltunk róla portálunkon, hogy visszatér a Győri Keksz közkedvelt terméke - a Pilóta keksz. Az Index.hu információi alapján megtudtuk mennyibe kerül a magyarok kedvenc édessége. A drágulás mértéke jelentős.

Május közepétől visszatért a polcokra a Pilóta, amely egyre több üzletben elérhető. Receptje nem változott, az eredeti maradt - számolt be közleményében a Mondelez csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. 

A háztartási keksz 70 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt, több mint 800 forintba kerül jelenleg egy csomag klasszikus Pilóta keksz.

Ezért az összegért 180 grammos, 10 darabos kiszereléshez lehet hozzájutni a Pénzcentrum összesítése alapján, amelyben hozzáteszik azt is, hogy az Auchanban, Tescoban és a Kifli.hu-n is 849 forintba kerül a Pilóta. 

Az előzetes információk szerint az energiaválság mellett a gyártókapacitásban is felmerültek gondok, alapanyag- és csomagolóanyag-hiány is nehezítette az újraindulást, ezen tényezők összessége miatt drágulhatott ennyit a keksz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában