liekBalaton.hu | 2023.06.02. 10:00
Siófok: egy napra is érdemes leruccanni a partra
Te is érzed már a nyár varázsát? Mutatunk pár egyszerű és költséghatékony módot, hogyan élvezheted a Balaton partot akár egyetlen napra is. Legyél trendi, legyél aktív, és szerezz felejthetetlen élményeket a Balaton partján!

Te is szeretnél végre csodás nyári élményekkel gazdagodni, de még vizsgaidőszak van, melózni kell? Itt az ideje, hogy Siófok, a Balaton csillogó gyöngyszeme végre a hétvégéd célpontja legyen. Az ország bármely pontjáról könnyedén eléred, és végülis mire való az országbérlet?! Így a napod végeztével a csodás élmények ellenére a pénztárcád is békésen szunyókál majd. Gyere, nézd meg a legmenőbb strandolási lehetőségeket Siófokon!

A nyári menetrendnek köszönhetően a Balaton egy röpke vonatútra van tőled. Válogass a számos lehetőség közül és ragadj meg egy korai reggeli járatot, hogy maximálisan kihasználhasd a napodat a siófoki napsütésben. A menetidő ideális esetben 80-90 perc, ami épp elég, hogy ráhangolódj a napra.

Siófok több vasútállomással is rendelkezik, így könnyedén a tengerpart közelében találod magad. Bátran indulj el gyalog a tó felé, hiszen a pálya a Balatonnal párhuzamosan halad, tehát nem kell aggódnod, hogy eltévedsz.

Szabadifürdő vasútállomás – Aranypart

Ha a Szabadifürdőnél szállsz le, akkor egy rövid, 5 perces sétával máris a déli part legnagyobb szabadstrandját, az Aranypartot éred el. A közel 4 kilométeres partszakasz egész nap a rendelkezésedre áll, csak válaszd ki a legjobb spotot és máris élvezheted a napsütést és a Balaton csodás vizét. Itt minden kéznél lesz, amire csak szükséged lehet: éttermek, fagyizók, strandcikkes boltok és még sok minden más vár rád, hogy a napod tökéletes legyen.

Siófok vasútállomás – Nagystrand vagy Aranypart

Siófok központjában is leszállhatsz, itt viszont egy kis sétát kell tenned, ha a partot szeretnéd elérni. A szállodasor előtt elhaladva a Mala Garden előtti homokos kis partot, vagy a Club 2018 apartmanház előtti parti területig érheted el, ahol a strandcuccoddal épp csak 1,2 kilométert kell gyalogolnod. Útközben és a strandon is számos szolgáltató kínálatát veheted igénybe.

Balatonszéplak felső – Ezüstpart

Ha Siófok nyugati részét szeretnéd felfedezni, válassz olyan vonatot, ami megáll Balatonszéplak felsőn. Itt csak egy rövid, 600 méteres sétát kell tenned, hogy elérj az Ezüstpartra. A strandon ingyenesen használható sportolási lehetőségek, mint a homokos röplabdapályák, teqball-asztalok, lábtengópályák várják, hogy feldobd a napodat, de ha pedig kedved lenne valami vízi sportokhoz, akkor SUP- és vízibicikli-kölcsönzésre is van lehetőséged.

Tehát, ha csodás napot szeretnél tölteni Siófokon, és nem szeretnél túl sokat költeni, akkor kövesd ezeket a tippeket. Kellemes strandolást!

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva