Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapaszkodj meg! Így készíthetsz csipszből világverő krumplipürét

default user icon
MME
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról.

Mindenesetre ha éppen a konyhaszekrény előtt állsz egy zacskó csipsz-szel a kezedben és azon gondolkodsz, hogy vajon készíthetnél-e belőle burgonyapürét, jó hírünk van. Nem kell a szupermarketbe vagy a közeli zöldségeshez rohannod krumpliért, sőt a kedvenc éttermedet sem kell tárcsáznod: csipszből főzhetsz burgonyapürét!

Lehet, hogy a konyhaművészet meggyalázásának érzed, de a szükség nagy úr, így itt az idő, hogy kipróbáld, hogyan lehet a ropogós burgonya csipszből bársonyos pürét készíteni.

A recept meglehetősen egyszerű – különösen a "szokásos" püréhez képest, amelyhez meg kell hámozni, főzni a burgonyát, majd ízesíteni, krémesíteni... Forralj fel 2,5 dl vizet és add hozzá az apró darabokra tört csipszet. Folyamatosan keverd, majd néhány perc elteltével adj hozzá 0,5 dl tejet és 1 evőkanál tejfölt, hogy szép krémes állagú keveréket kapj.

Szórd meg frissen őrölt borssal vagy szerecsendióval, metélőhagymával és máris tálalhatod a burgonyapürét.

A legjobb az egészben (természetesen azon kívül, hogy szuper gyorsan elkészül), hogy bármilyen ízű burgonya csipsz-szel el elkészítheted, így igazán extra köretet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss