Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hőségriadó: ezt a 2 dolgot kell mindenképp bevinnünk a szervezetünkbe!

default user icon
MME
Szerdától 3 napig 38 fokos hőség lesz, amely még a legegészségesebb szervezetet is megterheli. Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szaktanácsadója elmondta, mi az a 2 dolog, amit mindenképp be kell vinnünk a szervezetünkbe hőségriadó idején.

Pokoli hőségre készülhetünk a következő napokban, melyre nem árt felkészülni. Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szaktanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, mire érdemes odafigyelni, és mi az a 2 dolog, amit mindenképp be kell vinnünk a szervezetünkbe. 

Mindenki számára evidens, hogy a folyadék az egyik, a másikra viszont nem sokan gondolnak.

- A kánikulában a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is fontos figyelni, olyan vizet érdemes fogyasztani, amelynek nátriumtartalma legalább 50 milligramm literenként - mondta.

A szakértő hozzátette: ha kevés a vízben a nátrium, ez késhegynyi sóval is pótolható, emellett a kánikulában a zöldségek fogyasztása is ajánlott, amelyeket szinten meg lehet sózni.

A tartós hőség különösen megterhelő lehet a keringési, az anyagcsere-betegségekben szenvedőknek, a mozgásszervi és a mentális betegeknek, valamint a vese- és májproblémákkal küzdőknek - mondta.

A légkondicionáló használatáról szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy túlzott használata hurutokat, ízületi panaszokat és fejfájást okozhat. Fontos, hogy a külső levegő hőmérséklete legfeljebb 10 fokkal legyen magasabb a bentinél.

Még több cikk a témában:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss