Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt biztosan nem próbáltad még! Így tudsz könnyek nélkül hagymát pucolni

default user icon
MME
Azt eddig is tudtuk, hogy a tűzoltók a legnagyobb hősök, de azt azért nem sejtettük, hogy a könnymentes hagymapucolás tuti receptje is tőlük érkezik majd. A hétvégén paprikás krumpli készült a fóti örsön, és ennek keretében prezentálták a megoldást.

A magyaros ételek, köztük a paprikás krumpli elkészítésésnek legfájdalmasabb része a vöröshagyma megpucolása és felaprítása: szó szerint a könnyünk kicsordul, ha erre kerül a sor. Persze van számos trükk, a szájban tartott hideg vízen át a kenyér szagolgatásáig, és annak is könnyebb ezt a feladatot végrehajtani, aki de általánosságban elmondható, hogy elkerülhetetlen a sírás.

Nos, a tűzoltók, akik arra hivatottak, hogy mindenféle szorult helyezteből kimentsék a civileket, ebben is a segítségünkre siettek - szúrta ki a Blikk. A fóti önkéntes tűzoltók hétvégén kikísérletezték, és a lenti fotósorozaton be is mutatják, hogyan készül a paprikás krumpli tűzoltó módra - könnymentesen!


Paprikás krumpli tűzoltó módra 

Hozzávalók:
burgonya
kolbász
vöröshagyma
fokhagyma
tűzoltó 
légzőkészülék
védőfelszerelés
olaj
fűszerpaprika

bors

Elkészítés:

  1. A burgonyát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. Beöltöztetjük tűzoltóinkat védőfelszerelésbe, és rájuk bízzuk a hagymapucolást. 
  3. Miután meggyőződtünk róla, hogy a légző tényleg véd az égető érzés ellen, eltesszük tűzoltóinkat későbbre, mert bármikor jól jöhetnek. 
  4. A felkarikázott hagymákat az olajon üvegesre pároljuk, utána levesszük a tűzről.
  5. Hozzáadjuk a pirospaprikát, beledobjuk a burgonyát, a kolbászkarikákat és fokhagymát, majd kevés vízzel visszatesszük a tűzre.
  6. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül annyi forró vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  7. Lefedjük, és puhára főzzük.
  8. Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni az ízeket, és megosztani a vasárnapi ebédet a leleményes tűzoltókkal. Jó étvágyat! 

Ismét kiderült, hogy a katasztrófavédelemnél dolgozók egyik szuperképessége a fergeteges humorérzék, minden helyzetben!

Ezek is érdekelhetnek

Friss