Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 szuper tipp, hogy még hatékonyabb legyen a porszívózás

A legtöbb háziasszony nem rajong a porszívózásért, ezért mutatunk néhány trükköt, amivel nemcsak gyorsabb lesz a takarítás, hanem talán kicsit izgalmasabb is.

Lássuk be: porszívózni nem a legizgalmasabb feladat. Íme, a Fanny magazin jóvoltából néhány egyszerű trükk, amivel hatékonyabb lesz a munka.

Elveszett kincsek nyomában

Ha egy apró tárgy, ékszer vagy játékdarab esett a szekrény mögé, csak húzzunk a porszívócsőre egy nejlonharisnyát, amit rögzítsünk egy befőttesgumival. A szívóerő hatására az elgurult apróság fennakad a zoknin, anélkül, hogy a porzsák elnyelné.

Sicc, porcica!

Ki gondolta volna, hogy a szívószál a takarításban is segítségünkre lehet? Ragasszunk össze annyit, amennyi kitölti a porszívócső végét, és rögzítsük a rúdra. Ezzel kitakaríthatjuk az alacsony bútorok alatt összegyűlt porcicákat, de könnyedén hozzáférhetünk a rácsos felületekhez is.

Hajtogassuk formára

Húzzunk egy WC-papír-gurigát a cső végére. A henger végét tetszőleges formára hajtogathatjuk, így az olyan nehezen elérhető helyeket, mint a szellőzőrács vagy a nyílászárók szűk részei is könnyedén kitakaríthatjuk a portól.

Kezdjük a pókhálózást

A WC-papír-gurigákat hosszabbítóként is használhatjuk, ha néhány hengert egymás mögé illesztünk a cső végére. Ezzel a praktikával nem sértjük fel a mennyezetet pókhálózáskor, de az ágy alatti terület takarításában is segíthet.

Úszik a porban

Percek alatt portalaníthatunk a lakásban a porszívóra csatlakoztatható kis kefés fej segítségével. Amellett, hogy villámgyors megoldás, nem kavarjuk fel a port a lakásban, mint a hagyományos portörlés során.

Tiszta billentyű

Ezentúl a laptop poros billentyűzete sem foghat ki rajtunk. Csupán annyi a dolgunk, hogy ragasztószalaggal rögzítsünk a cső végére egy hegyes süteménydíszítő fejet, állítsuk alacsonyra a porszívó teljesítményét, és máris kezdődhet a munka!

A szőr csapdájában

Tele van a lakás állatszőrrel? A porszívó nehezen küzd meg a szőnyegbe ragadt szőrcsomókkal, ezért ideje beszerezni egy speciális állatszőr-porszívófejet, amellyel a szőnyegek mélyebb rétegeiből is összeszedhetjük az elhullott szőrszálakat.

Viszlát, karcok!

Elég egy figyelmetlenség porszívózás közben, és máris megsértjük a bútor felületét. Ragasszunk a porszívó fejére szivacsot, ezzel megakadályozhatjuk az újabb karcolásokat.

Vonzza a mágnes

Kiborult a szőnyegre a varrótű? Ahelyett, hogy hosszasan keresgélnénk, ragasszunk a porszívófejre mágnest, mely segítségével könnyedén átfésülhetjük a szőnyeget.

Vegyünk búcsút a szagoktól!

Kellemes illat árasztja el az otthonunkat porszívózás közben, ha egy vattára néhány csepp illóolajat csepegtetünk, majd ezt tesszük a porzsákba. Ha nincs otthon illóolajunk, kedvenc parfümünkből is fújhatunk a porszívó szűrőjébe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss