A választók mentális egészségi tesztet sürgetnek Joe Bidentől

A választók 58 százaléka szerint Joe Biden elnöknek el kellene végeznie egy kognitív egészségi tesztet, és az eredményeket az amerikai nyilvánosság elé kellene tárnia – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 06. 28. 7:38
BIDEN, Joe
Garmisch-Partenkirchen, 2022. június 26. Joe Biden amerikai elnök a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítõ G7-csoport kétnapos csúcstalálkozójának elsõ napján, 2022. június 26-án a Garmisch-Partenkirchen közelében lévõ Elmau-kastélyban. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben egyre többször találta magát kínos szituációban az Egyesült Államok elnöke, a McLaughlin & Associates ezért egy felmérést készített, amelyben azt kérdezte a választóktól: “Ön szerint Joe Bidennek el kellene végeznie egy kognitív egészségi tesztet, és nyilvánosságra kellene hoznia azt?”. Az eredmény nem okozott meglepetést a McLaughlin & Associates munkatársainak.

A válaszadók 58 százaléka igennel, míg 30 százaléka nemmel válaszolt. 12 százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni.

A felmérésből az is kiderült, hogy a választók 50 százaléka valószínűnek tartja, hogy Kamala Harris alelnök még azelőtt átveszi Joe Biden helyét, hogy lejárna a mandátuma. A közvélemény-kutatásra azt követően került sor, hogy Biden felvillantott egy noteszkártyát, amelyen részletes utasítások voltak arról, hogy mit tegyen, amikor szakszervezeti vezetőkkel, kormányzókkal és iparági vezetőkkel tárgyal a Fehér Házban.

Belépsz a Roosevelt terembe és köszönsz a jelenlévőknek, leülsz a helyedre, röviden beszélsz (2 percben). Megköszönöd a figyelmet és távozol.

– olvasható a súgókártyán.

Egy kommentelő azt írta, hogy ha legközelebb valaki azt próbálja mondani, hogy Joe Biden nem egy idősek otthonában élő, a Fehér Házban rekedt beteg, mutassa meg neki ezt”.

Egy áprilisi felmérés szerint a választók többsége úgy véli, hogy Biden alkalmatlan az elnöki posztra, és kételkedik szellemi képességeiben. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy kétségei vannak a mentális képességeit illetően. Hatvankét százalék szerint pedig azért nem alkalmas elnöknek, mert túl idős.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.