Románozással vágott vissza a jobbikos politikus, miután másodszor is kikaptak a Fidesztől

Hiába támogatta Botka László, 2019 után a múlt hétvégén is kikapott a jobbikos jelölt Szegeden. A párt megyei elnöke, aki korábban Gyurcsány Ferenccel pultozott együtt, románozással reagált az újabb vereségre.

2022. 06. 29. 10:02
Fotó: Tóth Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suttyó román DJ-nek bélyegezte a múlt vasárnapi időközi választáson győztes Ruzsa Rolandot (Fidesz–KDNP) a Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke.

Az esetről a Szegeder.hu számolt be. Tóth Péter korábban antiszemita és rasszista kijelentései miatt került reflektorfénybe, a baloldali előválasztáson mindezek ellenére 

személyesen Gyurcsány Ferenc kampányolt mellette. 

A Telex akkor a Magyar Nemzetben megjelent cikk nyomán megkérdezte a DK-t arról, hogyan férhet bele nekik Tóth Péter támogatása. A párt szóvivője, Barkóczi Balázs azt írta, hogy az ellenzéki előválasztásban részt vevő pártok – így a DK, illetve a jelöltet szintén támogató LMP – választási megállapodást kötöttek a Jobbikkal. Barkóczi szerint együtt fogadták el azokat az alapelveket, amelyek egyértelműen meghatározzák, hogy mit fognak képviselni a jövőben – ezek 

a demokrácia, a szolidaritás és az európaiság, ők egy ilyen Magyarországot akarnak teremteni.

Érdekesség, hogy Tóth Péter akkor a Csongrád-Csanád megyei 2. számú egyéni választókerületben való indulásért szállt versenybe, de a baloldal háziversenyén alulmaradt momentumos riválisával szemben. Az előválasztáson győztes Mihálik Edvinnel szemben április 3-án viszont Mihállfy Béla (Fidesz–KDNP) szegedi önkormányzati képviselő aratott győzelmet, akinek megüresedett önkormányzati képviselői mandátumáért tartottak múlt hétvégén időközi választást. 

Ezen a választáson támogatta Botka László polgármester a jobbikos Komjáti Zoltán Gábort, aki már 2019-ben is indult az 1. számú választókerületben önkormányzati képviselő-jelöltként, de akkor is alulmaradt Mihállfy Bélával szemben. Komjáti egyébként már 2014-ben is próbálkozott, akkor a 2. számú egyéni választókerületben, ám mindössze kétszáz szavazatot gyűjtött be, és harmadik lett. 

Ezt a rossz sorozatot nem tudta szó nélkül hagyni a Jobbik megyei elnöke, Tóth Péter, aki az európaiság jegyében nyolcszáz napos megszégyenítést ígért a Fidesz–KDNP választáson győztes jelöltjének, és azt is megkérdezte tőle egy kommentben, hogy az édesanyját veri-e. 

A helyi Fidesz és KDNP az eset után lemondásra szólította fel Tóth Pétert, a Momentum pedig jelezte, hogy elhatárolódnak a jobbikos politikus kijelentéseitől. Gyurcsány pártja egyelőre hallgat az ügyben. 

Borítókép: Tóth Péter és Gyurcsány Ferenc (Forrás: Tóth Péter Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.