Rúzsa Magdolna a hármas ikrei születése utáni első koncertjét adta

Sejthető volt, hogy mozdulni sem lehet majd a küzdőtéren. A közel pontos kezdéssel berobbanó program konstans közös énekléssel lüktetett végig az elképesztően fülledt nyárestén. Remeg a levegő – dúdolta az énekesnő, és valóban: együtt lélegzett a telt házas szabadtéri koncert közönsége.

Szaniszló Hajnalka
2022. 07. 02. 15:13
null
Fotó: Budapest Park/Rosta Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondta nekem egyszer Rúzsa Magdi billentyűse, Závodi Gábor, hogy ezt a show-t legalább egyszer mindenképpen látnom kell. Így jutottam el az Arénába, majd azóta több fellépésre is. Vitathatatlan azonban, hogy ez a profi koncertélmény szabadtéren teremt igazán döbbenetes hangulatot. Nem kétséges, hogy Rúzsa Magdi ma Magyarország egyik legnagyobb sztárja. Igazi gigakoncerttel, tökéletesen komponált és hangszerelt dalokkal, profi zenészekkel és flottul összepakolt produkcióval.

Fotó: Budapest Park/Rosta Márk

Megható: orvosai és ápolói is részt vettek a koncerten

Magdi sem öltözékében, sem felkonfjaiban nem esett túlzásokba. A vajdasági származású énekesnő immár háromgyerekes anyukaként, kifejezetten csinos, de nem kihívó öltözékben állt színpadra. Kevés, ám annál tartalmasabb megszólalása volt, amelyekben többek között kiemelte, hogy az a fajta szeretet és összefogás, amelyet megélt a rajongói irányából a várandóssága idején, nagyon megható számára. Ahogyan az orvosi csapat munkája is, akik ezen az estén – az ápolók is – mind-mind ott voltak a koncerten. Ezt a Papírsárkány című nóta felkonfjában mondta el. Az énekesnő láthatóan felszabadult és boldog volt, hogy újra színpadon állhat, energikus, erőteljes énekhangja pedig megtöltötte a Budapest Parkot. Tökéletesen szólalt meg a több mint húsz (!) dal mindegyike.

Fotó: Budapest Park/Rosta Márk

 

Fürtökben a teraszokon és zsúfoltan a a küzdőtéren

Áldom a hatalmas kivetítőket és a parkszerte felszerelt óriási tévéket. A vizuált egyébként nem bonyolították túl, de nem is volt rá szükség, mert nem ez a lényeg a Rúzsa Magdi-koncerteken. A táncosok létjogosultságát nem kifejezetten éreztem, de ha ez kellett a show teljességéhez, ám legyen. Nagy a színpad.

Fotó: Budapest Park/Rosta Márk

Amikor a pultosok is éneklik a szöveget

1 x fent, 1 x lent, Érj hozzám, Hazatalálsz, Lesz, ahogy lesz, Papírsárkány, Mona Lisa, Föld és Ég, Ná-ná-ná. És így jöttek sorban a slágerek. Az embernek sokszor valóban nem kell több, mint hogy dúdolhasson egy dallamot, hogy átéljen egy flow-t vezetés közben. Amint épp a gyerekéért tart az iskolába vagy úton van a nyaralásra. (Rúzsa Magdi turnéjának második állomása egyébként épp vízpart: Keszthely egyik neves szabadtéri koncerthelyszíne.)

„És minden percben nyár van
Érzem, átfogod a vállam” – énekelte a lány a pultban, miközben kitöltötte az italomat.
(Rúzsa Magdolna – Szerelem)

Fotó: Budapest Park/Rosta Márk

A legszebb ima az, amelyet másokért mondasz

Ezt mondta az énekesnő a Domine című dal előtt, és kérte, hogy – utalva az orosz–ukrán háborúra – gondoljunk kicsit azokra, akik most rettegésben kénytelenek tölteni a napjaikat. Az ég felé emelt, széttárt karokkal előadott dalt még karácsony előtt jelentette meg – ekkor még várandós volt –, a szöveg azonban most egészen más értelmet nyert. 

Az Egyszer című dal közben mindenkinek hiányzott valaki

Rá gondolni. Kire? Akire az imént gondoltál. Presser Gábor csodálatos szerzeménye Rúzsa Magdi csengő hangján. Ehhez nem is kell magyarázat, itt valóban remegett a levegő.
„Egyszer rám hajolhatnál, s akkor nagyon kívánnál
S én meg ott feküdhetnék, kicsit nagyon remegnék.
Egyszer elkergethetnél, aztán sírva kérhetnél
Aztán átölelhetnél, s hagynám: kiengesztelnél.”
(Rúzsa Magdolna: Egyszer)

S míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten

Idézte az énekesnő a koncert végén az ősi áldást, miután a Szembeszél, az Éden, az Aduász, a Szerelem, az Április, a Most élsz akusztik (Szakos Krisztiánnal, az énekesnő állandó szerzőtársával) és a Tejút című dalokat előadta.

A felsorolás pedig azért is helyénvaló, mert remek ívét járja be annak a hangulatnak, amely Rúzsa Magdi Papírsárkány turnéjának első állomását átjárta.

Fotó: Budapest Park/Rosta Márk

 

Borítókép: Rúzsa Magdi igazi gigakoncerttel, tökéletesen komponált és hangszerelt dalokkal, profi zenészekkel és flottul összepakolt produkcióval tért vissza a színpadra (Fotó: Budapest Park/Rosta Márk)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.