Elsöprő Fidesz-győzelem Dunaújvárosban

Több mint 53 százalékot szereztek a kormánypártok.

Magyar Nemzet
2022. 07. 03. 20:59
null
2022.06.26 Eger Időközi választás Eger 07-es számú egyéni választókerületében. Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

Több mint 53 százalékot szereztek a kormánypártok.

Sajtóértesülések szerint Dunaújvárosban elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok a július 3-i időközi választáson. Vasárnap a járványhelyzet miatt több mint 160 elmaradt időközi választást kellett pótolni, a választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatták le szavazatukat 27 településen. 

Sajtóértesülések szerint Dunaújvárosban több mint 53 százalékot szereztek a kormánypártok. 

Bár az eredmény egyelőre nincs megerősítve, illeszkedik a június 26-i időközi választások eredményeihez. Egy héttel korábban, június 26-án vasárnap ugyanis több mint ötven településen tartottak időközi választást, amelyek szintén a koronavírus-járvány miatt maradtak el. A kormánypárti jelöltek, illetve a kormánypártok által támogatott civilek elsöprő sikert arattak: 28 mandátumot, ebből hat polgármesteri pozíciót nyertek el, míg a baloldal csupán két egyéni körzetben tudott győzni. A Fidesz–KDNP-pártszövetség olyan településeken is tarolt, amelyek az április 3-i választásokon még baloldali fellegváraknak számítottak, így például Budapesten és Szegeden is nyert a jobboldal.

Borítókép: Időközi választás Eger 7-es számú egyéni választókerületében (Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.