„Mindenkit megrázott az eset, a családnak nem voltak botrányai”

Hidegvérrel gyilkolhatta meg élettársát, egy magyar nőt és 15 éves lányát Mahmoud N., egy tunéziai migráns Bécsben. A brutális gyilkosság úgy derült ki, hogy a nő két kisfia kíséret nélkül ment orvoshoz, a doktornő ezért felhívta a gyermekek édesanyját, de ő nem vette fel a telefont, ezért értesítette a rendőrséget. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, a nő és lánya már halott volt, a boncolás szerint megfojtották őket – számolt be az M1 Híradója.

Forrás: Hirado.hu2022. 08. 07. 13:00
null
Bécs, 2020. február 26. Rendõrök a karantén alá vont bécsi iskola elõtt 2020. február 26-án. Mintegy 500 diákot tartanak megfigyelés alatt azt követõen, hogy az iskola egyik tanárja visszatért Észak-Olaszországból. A tüdõgyulladást okozó új koronavírus eddig több mint 30 országban jelent meg, Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet. MTI/EPA/Florian Wieser Fotó: Florian Wieser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák sajtó úgy értesült, hogy a tunéziai férfi hét- és kilencéves fia péntek délután került a rendőrség látókörébe. A fiúk egyedül jelentek meg egy, a lakásukhoz közeli orvosi rendelőben. Az orvosnak gyanús lett, hogy a fiúk a szüleik nélkül érkeztek, ezért megpróbálta elérni a gyerekek édesanyját telefonon – sikertelenül. Ezután riasztotta a rendőrséget – írja a Híradó.hu.

Szombaton már rendőrségi szalag volt a lakás ajtaján. Amikor a rendőrök hazavitték a két kisfiút, a lakást nyitva találták. Amíg a két fiú az ajtó előtt várt, a rendőrök bementek és az elsötétített hálószobában találtak rá a két hason fekvő holttestre.

Valószínűleg nem a pillanat hevében történt bűncselekmény – írta az osztrák Kronen Zeitung

A lap úgy fogalmaz: a boncolás kimutatta, hogy valószínűleg mindkét áldozatot megfojtották, vagyis a 49 éves bevándorló hidegvérrel végezhetett a nővel és annak lányával.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

„A rendőrök azonnal erőszakos bűncselekményt feltételeztek, mivel a holttesteket olyan helyzetben találták meg, ami erre utal. Lezárták a helyszínt és értesítették a bécsi állami bűnügyi hivatalt, amely szintén megvizsgálta a helyszínt, és átvette a nyomozást”

– közölte Marcus Dittrich rendőrségi felügyelő.

Az M1 stábja több olyan lakóval is beszélt, aki a közelben lakott és látta a helyszínelést.

Azt mondták: megrázta őket a kettős gyilkosság.

Éppen jöttem haza és sok rendőrautó állt a ház előtt. Ijesztőnek találtam, mert ez egy nyugodt környék, csendes utca. A családnak nem voltak botrányai. Mindenkit megrázott az eset

– mondta a megölt nő egyik szomszédja.

Folyik a hajtóvadászat – írja a Kronen Zeitung. 

A lap a gyanúsított nevét is közzétette, azt írták, hogy a 49 éves Mahmoud N. legálisan tartózkodott Ausztriában, Tunéziából érkezett bevándorló. A férfit bejelentett bécsi címén nem találták meg, ezért a rendőrök körözést adtak ki ellene. A férfi két fiát az eset óta hatósági felügyelet alatt tartják.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Florian Wieser)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.