idezojelek

Niedermüller ismét fröcsögve támadta a magyarokat

Szégyen ez az ember.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

Szégyen ez az ember.

Niedermüller Péter minden bizonnyal a DK magyargyűlölő tagozatának vezetője, mert mindig ő az, aki ahol teheti, belerúg a magyar emberekbe. Most éppen egy másodosztályú focimeccs, az MTK–Szeged-találkozó kapcsán ugrott neki a magyaroknak, és levezette, hogy antiszemita, rasszista nép vagyunk:

„Persze, tudjuk, a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen. Aminek ugyan nem sok értelme van, amíg a kutatások szerint a magyar felnőtt lakosság 36 százaléka tekinthető antiszemitának. A legújabb példa persze megint foci, MTK- Szeged meccs, masszív antiszemita üvöltözés. Szembe kellene végre nézni azzal a kérdéssel, hogy miért a magyar foci a nacionalizmus, a rasszizmus és az antiszemitizmus melegágya? Miért és hogyan vált azzá? Hogyan vált a »Nélküled« a NER himnuszává? És hogy van az, hogy a Dunaszerdahely – Bukarest meccs is a magyar nacionalizmus újabb megnyilvánulásának adott lehetőséget? Istenem, milyen messze vagyunk Európától – és nemcsak a foci tekintetében...”

Érdekes módon azt könnyedén bevette a gyomra, hogy a pártja kéz a kézben, összeborulva együtt indult a ténylegesen és számos példával alátámasztottan antiszemita és rasszista Jobbikkal. De ez a jól ismert kettős mérce, amit előszeretettel alkalmaz a baloldal.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller először az ATV stúdiójában hívta fel magára a figyelmet, ahol kendőzetlenül szabadjára engedte a véleményét, megmutatva, hogy mit is gondol valójában a magyarokról:

„Ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak. Meg azért nők is vannak köztük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”.

Ez az ember beteg, magyarfóbiája van. Ezt legutóbb a trianoni gyásznapon bizonyította, amikor a következőket mondta a határon túli magyarokról:

„A nemzeti összetartozás napján gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában és a többi környező országban, mint mi itthon, Magyarországon. Nekik megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye."

Valamiért erdélyi barátaim, ismerőseim egész máshogy látják Trianont. Ők nem érzik a nyílt társadalom és a szabadság bársonyos ölelését, sokkal inkább tartják a magyar nemzet keserű gyásznapjának június 4-ét. Az meg, hogy sokkal jobban élnek, egész egyszerűen nem igaz. Ez is része az úgynevezett  bezzegromániázásnak, amit rendszeresen mantrázik hazug módon a baloldal.

A magyargyűlölet mindig is sajátja volt a baloldalnak. Elég, ha csak visszaemlékszünk Kertész Ákos író vérlázító mondataira, amelyek még 2011-ben jelentek meg az Amerikai Népszavában:

„A magyar genetikusan alattvaló. […] a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”  

Úgy látszik, Gyurcsány tényleg leosztotta a lapokat és Niedermüller megkapta a magyargyűlölő tagozatot. Csak azt nem értem, hogy ennek mi az értelme, mert a negyedik kétharmados zakó után igazán el kellene gondolkodni, hogy biztos jó-e ez az irány, amit képviselnek. Pestiesen szólva, ha egy kupleráj nem megy, akkor nem a bútorokat kell kicserélni. 

Na ez a felismerés egyelőre még várat magára, de elkerülhetetlen lesz.

Borítókép: Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, a párt alelnöke az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban című konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én (Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs  )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.