idezojelek

Ujhelyi szerint jön a pénz, ha letérdelünk Brüsszel előtt

A fajsúlytalan MSZP még fajsúlytalanabb EP-képviselője pár napja nyílt levelet tett közzé.

Cikk kép: undefined

Ujhelyi István, a fajsúlytalan MSZP még fajsúlytalanabb EP-képviselője pár napja nyílt levelet tett közzé. Ujhelyi előszeretettel hivatkozik a nemzeti érdekekre. Valamiért azt képzeli, hogy miközben a Brüsszelben szolgáló többi magyar balliberális képviselővel karöltve mindent megtesz a polgári magyar kormány lejáratásáért és befeketítéséért, elhisszük neki, hogy mindezt hazafias meggyőződésből teszi. Nos, nem hisszük el. Egyetlen labancnak se hinnénk el, hogy kuruc, csak azért, mert időnként vörös bársony süveget húz a fejére.

Néhány napja ez az álkuruc képviselő ezt írta: „Eljött az idő, hogy a Fidesz új kormányfőt jelöljön az ország élére!” Hogy miért? Mert „Orbán Viktor tehertétellé vált”. Micsoda felismerés! Orbán Viktor oly mértékben vált tehertétellé Magyarország számára, hogy a választópolgárok már negyedik alkalommal szavaztak kétharmados bizalmat neki és kormányának. Ujhelyi okfejtése szerint „a jelenlegi kormányfő képtelen békét teremteni és megállapodásra jutni az Európai Unióval”.

Érdemes figyelni a balliberális észjárásból fakadó csúsztatásra! Orbán Viktor nem az Európai Unió balliberális irányultságú vezetésével áll hadilábon, hanem magával az Európai Unió­val. Ha viszont a jól fizetett hazaárulóinknak szemére vetjük, hogy odakinn Magyarország ellen dolgoznak, amikor érveket szállítanak a brüsszeli vezetésnek a velünk szemben indított eljárásokhoz, akkor az a válasz, hogy ők ezt nem az ország, hanem csak az elvetemült Orbán-kormány ellen cselekszik. Vagyis a balliberális brüsszeli vezetés az maga az unió, de a nemzeti-keresztény-konzervatív magyar kormány az nem Magyarország. Kedves Ujhelyi képviselő úr, ez nem más, mint ócska bolsevik-balliberális trükk.

De ne legyünk hálátlanok! A képviselő úr az írásaival olykor jó szolgálatot is tesz. Most például ezt (is) tudta képernyőre vetni: „Több mint tizenöt hónapja nincs megállapodás a Magyarországnak járó, több mint hatezermilliárd forintnyi helyreállítási forrásról, a jogállamisági eljárások élesedése miatt pedig valós veszélybe került a következő évek uniós költségvetéséből nekünk járó további tizenháromezermilliárd forintnyi támogatás is. Az már bizonyos, hogy a Fidesz-kormány elmúlt évtizedes dúlása és Európa-ellenes harca miatt valamennyi összeget zárolni fog az unió, csak az a kérdés, hogy mennyit és milyen hosszan.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „valamennyi összeget zárolni fog az unió” kitétel egyrészt arról árulkodik, hogy a szocialista EP-képviselő igyekszik a bennfentesség látszatát kelteni, másrészt eszünkbe juttatja, hogy az unió balliberális hangadói eddig vehemensen tagadták a Magyarországnak járó uniós pénzek politikai okokból történő visszatartását. Többek között jogállamisági kifogásokra és korrupcióra hivatkoztak, de politikai bosszúállásról hallani se akartak. Pedig Ujhelyi szerint az összegek zárolásáról Brüsszel „tételesen” tájékoztatta a magyar kormányt, ami azt jelenti, hogy megszületett az ítélethozatal előtti ítélet. A hazája jövőjéért aggódó EP-képviselő azt tanácsolja a Fidesznek, hogy szabaduljon meg az elnökétől, és jelöljön olyan politikust a párt, illetve az ország élére, aki képes megbékélni az unióval. Javaslatát magyarra fordítva: a Fidesz–KDNP felejtse el, hogy a választók túlnyomó többsége értékeli és jutalmazza a nemzetét szolgáló Orbán Viktor közéleti, politikai munkáját, s ha pénzt akar látni a brüsszeli vezetéstől, akkor váltsa le az elnökét.

Ez a másik ócska bolsevik-balliberális trükk, amely azért is aljas, mert nyíltan kiiktatná a történetből a választói szándékot és akaratot. Vagyis nem tesz mást, mint másolja a nyugati elvbarátaitól ellesett technikát: pénz igen, demokrácia nem. Ujhelyi több helyütt a Fidesz-elit erkölcstelen magatartásáról prédikál, miközben gátlástalan ajánlatot tesz a pártnak. És itt az újabb logikai bukfenc. A Fidesz-elit szerinte ugyan erkölcstelen, de ha a párt menesztené az elnökét, megnyílnának a pénzcsapok, mert ugyanez az elit már nem lenne erkölcstelen.

Ujhelyi tényleg ennyire ostobának tartja Magyarország nemzeti elkötelezettségű politikusait és választópolgárait? Ha igen, akkor csak újabb bizonyságát adja annak, hogy mennyire távol áll a magyarságot jellemző tisztességes gondolkodástól, attól a felfogástól, amely szerint sem a haza, sem a hozzá kötődő hűség nem eladó és nem megvásárolható.

A szerző író, újságíró

Borítókép: Egyetlen EP-képviselőjük amilyen váratlanul jelentkezett, olyan hirtelen állt el az elnöki jelöléstől (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.