Nagykoncerttel zárul a székelyudvarhelyi fúvóstábor

Látványos és hangzatos nagykoncerttel zárul szombaton a magyarországi és székelyudvarhelyi zenetanárok együttműködésében megrendezett tizenötödik székelyudvarhelyi fúvóstábor a Dr. Palló Imre Líceumban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 12:05
null
Forrás: Faceboo/Dr.Pallo Imre Líceum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az általános iskolás udvarhelyszéki növendékek részvételével zajló tábor a hét eleje óta tart és szombat délután ingyenes nagykoncerttel ér véget. A gálakoncerten minden résztvevő színpadra lép.

A táborban évek óta önkéntesként visszajáró magyarországi zenetanárok, szimfonikus zenekarokban játszó fúvós hangszeres előadóművészek foglalkoznak az udvarhelyszéki és környékbeli zeneiskolásokkal. 

Tanártársaimmal együtt a hivatalos magyarországi zenepedagógiai gyakorlattal ismertetjük meg az itteni kollégákat és gyermekeket, az intenzív, kurzusszerű foglalkozásokon pedig folyamatosan mélyítjük módszertani ismereteiket is. A tábor szerepe azonban túlnő az oktatáson, hiszen az itt szerzett közös kulturális és zenei élmények, a közös munka megtestesíti és erősíti az összetartozás érzését is

– fogalmazott Lebanov József, a magyar zenetanárok önkéntes koordinátora.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a fiatalok a táborban felfedezzék erősségeiket, valamint tapasztalatot szerezzenek a hangszeres játékon túl a kamarazenélésről és a zenekari játékról. Emellett céljuk az is, hogy a táborozók a közös zenélés által egymáshoz és a kulturális hagyományokhoz is kapcsolódjanak, valamint élményalapú tudást kapjanak a magyar és az európai zeneirodalom alkotásairól.

A táborban részt vevő diákok az egymást követő években többször is jelentkezhetnek a képzésre, így az ott tanító pedagógusok figyelemmel követhetik fejlődésüket. A tábor lehetőséget ad a már végzett diákok továbbképzésére is akár egyéni meghallgatásokon, akár csoportos zenei produkciókban.

Jómagam eleinte diákként kapcsolódtam be a tábor életébe, de később, már végzett tanárként is jó lehetőséget láttam benne. Már most elkezdtük szervezni a jövő évi alkalmat, hiszen nagy segítséget jelent tanévkezdés előtt ez az intenzív szakmai műhely a helybéli gyerekeknek és tanároknak egyaránt. 

– nyilatkozott György Sándor, a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola rézfúvóstanára, a tábor vezetője.
A fúvóstábor megszervezésére az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület és az Albertirsai Művészetoktatásért Alapítvány együttműködésével, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával volt lehetőség.
Borítókép: A Dr. Palló Imre Líceum diákjai (Fotó: Facebook/Dr. Palló Imre Líceum)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.