Potocskáné: Minden jobbikosnak joga, hogy elhagyja a közösséget + videó

Minden jel arra utal, hogy a Jobbik bukott elnöke napokon belül új pártot alapít. Jakab Péter hétfőn azt jelezte közösségi oldalán, hogy mivel egyre többen csatlakoznak hozzá, valamit majd bejelent a héten.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 08. 18. 13:51
null
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Gyöngyösi Márton, a Jobbik új elnöke felszólította Jakab Pétert, hogy ha menni akar, adja vissza a mandátumát és lépjen ki a pártból. Jakab szinte azonnal jelezte közösségi oldalán, hogy a pártból ugyan kilép, de független képviselőként folytatja munkáját.

Számos előjele volt annak, hogy a Jobbikon belüli konfliktusok éleződése közben Jakab Péter saját párt alapításán gondolkodik. Többek között az összes Facebook-posztjából eltűnt egykori pártja neve és logója, ezt pedig az „A Nép Pártján” szlogen váltotta fel. Gyöngyösi Márton Facebookra feltöltött levelében már jelezte, hogy pletykákból ugyan, de úgy tudja, hogy Jakab augusztus 20-án bejelenti az új pártját.

Ezt az információt Potocskáné Kőrösi Anita is megerősítette a Mediaworks–Hírcentrumnak. Mint a párt elnökhelyettese mondta:

Minden jobbikos tagnak alapszabályban rögzített joga, hogy elhagyja a közösséget, ha nem ért egyet annak irányvonalával. Úgyhogy várjuk, mi lesz augusztus 20-án.

Potocskáné szerint azonban Jakabnak nincs a jobbikosok körében különösebben nagy támogatottsága.

Közben augusztus 16-án Zágráb Nándor, a Jobbik Pest megyei elnöke egy Facebookra feltöltött videóban köszöntötte fel Jakab Pétert a születésnapján. A videóban sok, a Jobbikhoz köthető ember biztosítja Jakab Pétert arról, hogy mellette állnak.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.