Kondor Katalin: Sosem szeretett a kommunista brancs

„A normális embereknek semmi baja nincs a melegekkel, az abnormalitással viszont van. Azzal, amikor rád akarják kényszeríteni a nézeteiket” – mondta a Mandinernek adott interjúban Kondor Katalin, aki évtizedeken át rádiózott, és A Hét című politikai magazinműsort vezette a Magyar Televízióban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 06. 8:53
Kondor Katalin
Budapest, 2015. március 16. Kondor Katalin újságíró beszél a magyar zászló és címer napján rendezett ünnepségen, a 10. Jubileumi Magyar Trikolór Gálán a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án. Az Országgyûlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg elõször. MTI Fotó: Czimbal Gyula Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni születésű rádiós és televíziós újságíró leszögezte, hogy református családba született, ami erős tartást, kiváló alapokat és önállóságot is adott neki. Rádiós pályafutását 1972-ben kezdte a Magyar Rádióban. 

A Mandiner felidézte, hogy a hetvenes években  nem lehetett egyszerű rádiózni. Arra a kérdésre, hogy cenzúrázták-e az anyagait, Kondor Katalin így válaszolt:

Sokszor próbáltak belém kötni, háttérbe szorítani a sötét múltú emberek, de valahogy – nem könnyen – túléltem. Sosem szeretett a kommunista brancs engem.

Az egykori műsorvezető szerint akkor támadták igazán, amikor 2001-ben megválasztották a Magyar Rádió elnökének. Felidézte, amikor a Népszava ügynökként cikkezett róla. 

„Tudtam, ha százszor száz évig élnek, akkor sem tudják bebizonyítani rólam ezt a képtelen állítást.” – tette hozzá Kondor Katalin, aki végül minden pert megnyert a „gyalázkodó” baloldali írásokkal szemben.

A Hét című politikai magazinműsor egykori műsorvezetője éveken át készítette a rádióban Orbán-interjúkat is. Kondor Katalin, így nyilatkozott a miniszterelnökről

Egy normális, éles eszű és remek humorérzékkel megáldott embert ismertem meg benne.

– tette hozzá a Magyar Rádió korábbi elnöke, aki a felkészültség kapcsán kiemelte Csurka István, Lovas István, Chrudinák Alajos tehetségét is.

Kondor Katalin a Mandinernek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a Lovas Társaság tagjaival elhatározták, hogy megpróbálják ápolni az emléküket. Véleménye szerint feltétlen meg kellene őket ismertetni a mai emberekkel is. 

„Itt van például Lovas István. Látnoki képességekkel és hihetetlen újságírói műveltséggel rendelkezett. Tizenegy könyvet írt, s bármennyiszer újraolvasom őket, rá kell döbbennem, milyen logikusan és a tényeket figyelembe véve gondolkozott, s mindenben igaza lett.”

Hozzátette, hogy „ugyanez igaz Csurka Istvánra, akit még ma is támadnak a baloldalon, pedig megdöbbentő látnoki képességgel tárta elénk a jövőt.” 

A Mandiner felidézte, hogy Lovashoz vagy éppen Csurkához hasonlóan Kondor Katalin is élesen szokott fogalmazni, például az LMBTQ-akciókkal kapcsolatban is.

A rádiós és televíziós újságíró kifejtette, hogy saját bevallása szerint a „nyomukba sem jöhet”, viszont azzal egyetért, hogy a gendertémát illetően szándékosan fokozzák az őrületet. 

„A normális embereknek semmi baja nincs a melegekkel, az abnormalitással viszont van. Azzal, amikor rád akarják kényszeríteni a nézeteiket.”

– emelte ki az interjúban Kondor Katalin.

Hozzátette, hogy egyetért azzal, hogy nem szabad méltatlan módon bántani senkit, ugyanakkor „rendkívüli módon irritálja”, amikor  a szexuális kisebbségeket politikai provokációra használják fel.

Az eredeti teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Kondor Katalin (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.