Sikeresen elindult az oktatási kérdésekről indított szülői konzultáció

Még csak most indult, de már 44 ezernél jár a szülők által elektronikusan kitöltött válaszok száma.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 12. 05. 11:10
null
Debrecen, 2022. június 16. Gyerekek foglalkozáson vesznek részt a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított és bõvített általános iskolai épületében az átadóünnepség napján, 2022. június 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még csak most indult, máris 44 ezernél jár a szülők által elektronikusan kitöltött válaszok száma. Eddig 344 ezer szülőnek ment ki értesítés a kérdőív kitöltésének lehetőségéről, így a magas válaszadói szám alapján különösen sikeresnek mondható az indulás – jelezte a Belügyminisztérium közleményében.

A szülők több nap alatt, folyamatosan kapják az értesítéseket, előbb a tankerületi iskolákban, majd az egyházi és magánintézményekben. Várhatóan a hét közepéig kapja meg minden szülő az értesítést a KRÉTA rendszerben.

A Belügyminisztérium minden magyar diák szüleit megkérdezi többek között a leckeírásra fordított időről, az iskolai értékelésről, magánórákról, az osztályon belüli magatartási problémákról, az iskolai művészeti és sportolási lehetőségekről, tanórán kívüli programokról. A válaszadás önkéntes és anonim.

A nyár és az ősz folyamán már 25 ezer, illetve 33 ezer pedagógus válaszolt az oktatásért felelős Belügyminisztérium kérdéseire az iskolák helyzetével, az oktatók teljesítményének értékelésével kapcsolatban. 

Az összes magyar pedagógus után az összes magyar szülőt kérdezik meg egy-egy konkrét kérdés kapcsán, illetve van lehetőség szabadon egyéb üzenet írására is. Most mindenkinek lehetősége van elmondani a véleményét a döntéshozóknak. A magyar oktatás történetének legátfogóbb konzultációja zajlik, hiszen már eddig összesen több, mint százezer oktatói és szülői vélemény érkezett vissza.

A tárca már eddig is figyelembe vette a korábbi konzultációk eredményeit, ez így lesz a továbbiakkal is. 

„Hisszük, hogy az oktatás helyzetén javítani az érintettek minél szélesebb körével egyeztetve, velük egyetértésben érdemes. A gyermekek és az oktatás jövője érdekében is kérjük, hogy december 15-ig minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel!” – fogalmaztak a közleményben.

Borítókép: gyerekek foglalkozáson vesznek részt a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felújított és bővített általános iskolai épületében az átadóünnepség napján, 2022. június 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.