Mennyire legyenek hangsúlyosak az otthoni edzéseink?

Karácsony előtt újra sláger lehet egy-egy otthoni kondigép, de nem árt átgondolni, tényleg úgy használhatjuk-e, ahogy még a vásárlás előtt elterveztük – olvasható a CsupaSport cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: CsupaSport2022. 12. 05. 7:13
null

Karácsony előtt újra sláger lehet egy-egy otthoni kondigép, de nem árt átgondolni, tényleg úgy használhatjuk-e, ahogy még a vásárlás előtt elterveztük – olvasható a CsupaSport cikkében.

Kinek ajánlott az otthoni edzés?

Lényegében mindenkinek. Léteznek kezdő és haladó otthoni edzéstervek, férfi vagy női otthoni edzéstervek. De vannak programok az egész családnak, gyerekeknek, időseknek, sőt sportolóknak is. Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, és már neki is vághatunk.

Mit lehet otthon edzeni?

A statisztikák azt mutatják, hogy a leggyakrabban végzett aktivitások az otthoni testépítés, az otthoni zsírégetés és a jógázás. Kondizást kedvelőknek ott van az izomfejlesztő testépítőedzés, szálkásítás vagy tömegnövelő edzésterv.

Kardioedzést kedvelőknek és fogyni vágyóknak szól a zsírégető-fogyasztó edzésterv, aerobedzés, kardioedzés, stepedzés vagy állóképesség-edzésterv.

A kardiogépek is népszerűek, de érdemes átgondolni, az otthoni megszokott környezetben is akarunk-e edzeni (Fotó: Pexels)

Ennek ellenére kevesen edzenek otthon – de miért?

A rendszeres testmozgás végzésére hajlamos emberek 90 százaléka képtelen otthon edzeni. Évente többször hozzákezdenek, ám aztán mindig abbahagyják valami miatt. A sikeres otthoni edzésnek komoly feltételei vannak. Ha egy vagy több feltételnek nem felel meg az ember, nem lesz sikeres a tréning, legyen az akár otthoni testépítés vagy zsírégetés. Pedig a rendszeres otthoni testmozgás ugyanolyan zsírégető és izomnövelő lehet, mint a konditermi edzés.

Mire figyeljünk?

A hatékonysághoz mindennap ugyanakkor kell edzeni! A versenysportolók is így készülnek. Otthon nagyon könnyű elhalasztani egy edzést – így pedig kárba vész az egész… Jegyezzük meg: a konditerembe járást az emberek beépítik a napi rutinjukba, általában ugyanabban az időpontban mennek edzeni. Ugyanezt az elvet kell tartani az otthoni edzésnél is.

A teljes cikket a CsupaSport.hu-n Gyakori hibák az otthoni fitneszedzéseken címmel olvashatja tovább.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)
 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.