Felborult egy illegális migránsokat szállító személyautó Mórahalomnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 194 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu2022. 12. 05. 7:02
a magyar - horvát határ
Automatikusan generált description Fotó: Laufer László

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 194 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 167 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt hat, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Domaszéknél a rendőrök egy szerb honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben tizenegy, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Ruzsánál egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek a rendőrök, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben nyolc, magát marokkói, három, magát indiai és négy, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök Drégelypalánknál egy német honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy bolgár állampolgár vezetett. A járműben a rendőrök hét, magát indiai állampolgárnak valló és egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló külföldit találtak.

Hegyeshalomnál a járőrök egy román honosságú személygépkocsi vezetőjét ellenőrizték, egy 21 éves román férfit, valamint 22 éves, ugyancsak román állampolgárságú társát. A sofőrön kívül a járműben hét, magát indiai állampolgárnak valló és egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló személy utazott.

Mórahalomnál a járőrök megállítottak egy román honosságú személygépkocsit, amely nagy sebességgel közlekedett az 55-ös úton Mórahalom központjának irányából Szeged irányába. A jármű 22 éves román sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg, majd eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette uralmát a gépkocsi felett és felborult. 

Az autóban hét, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során több személy megsérült, őket a mentők kórházba szállították. 

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek.

Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: rendőrök a határon (Fotó: Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.